A héten legnagyobb tornákat, Dubaiban és Acapulcóban rendezik, hiszen azok ATP500 -as kategóriásak, ám az árnyékukban, Chile fővárosában Santiagóban is szerveznek egy ATP250 -es a salakos tenisz szerelmeseinek szóló versenyt.

Nem csoda, hogy a Dél-Amerikaiak vannak zömével a versenyen és, ha már végre Chilében van a verseny, akkor a hazai játékosok is extra motivációval rendelkeznek.

Ez az eset áll fent Nicolas Jarrynél is, aki 2020 -ban szinte az egész idényt kihagyta és onnan kellett felépítenie magát, Challengereken keresztül vágva magát, de az idei új év legelején már több, olyan teljesítményt is mutatott, amit kitehet az ablakába.

Santiagóban eddig két első fordulós búcsút könyvelhetett el, most megtört a jég, hiszen a perui Varillast és, a gyenge formában lévő Schwartzmant is kiiktatta már.

A következő rivális a német Hanfamnn, aki nehézkesebben kezdte a dél-amerikai túráját. Cordobaban a kvali első fordulójában darderi ütötte ki, Buenos Airesben a selejtezőt sikerült teljesíteni, ám az első körben Fransisco Cerundolo három szettben állította meg. Rio de Janeiróban megint a selejtező jelentette a végállomást, de itt Santiagoban eddig szett elvesztése nélkül halad. A németnek rendre vannak ilyen megindulásai, de amilyen meglepően jönnek ezek a menetek, olyan hirtelen, könnyedén érnek is véget a megindulásai. Véleményem szerint a hazai pálya olyan lendületet adhat Jarrynek, ami az esetleges nehéz szakaszain is átlendítik majd a 2 cm híján 2 méteres chilei óriást. Ahogyan eddigi egyetlen, tavalyi, gstaadi meccsükön (7:6,7:6), most is Jarry továbbjutását várom.

Jarry, Nicolas - Hanfmann, Yannick: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp