Az All-Star egy vízválasztó a szezon során, hiszen ebben a párnapos szünetben akadnak csapatok, amelyek érthetetlen módon szétesnek, míg vannak olyanok, akiknél olyan változások mennek végbe, amivel feltámadnak és a szezon hátralévő részében kiváló játékkal rukkolnak elő. Az Atlanta Hawks egyelőre a pozitív példába tartozik, hiszen az AS-szünet óta 3-1 a csapat mérlege, de minek köszönhető ez a feltámadás?

A szünetet követően jelentették be, hogy új edzője van a csapatnak, Quin Snyder. A korábban nyolc évig a Utah Jazznél ténykedő sikeredző érkezése megváltoztathat mindent, hiszen a Jazztől épp amiatt kellett eljönnie, mert nem bírt a Gobert - Mitchell problémás duóval. Sokan érthetetlenül álltak, ha a duót robbantották, akkor a komoly szakértelemmel rendelkező edzőt miért nem tartották meg?

Snyder olyan szakember, aki képes kipréselni a csapatából a legjobbat, ha erre a játékosok is vevők. Az NCAA-ben a nem túl acélos Missourival majdnem Final Fourba került, majd utána a Jazzt építette fel egy stabil PO-csapattá (sőt, bajnokesélyessé). Az Atlantában óriási potenciál rejlik, hiszen a Young - Murray periméter bárkit képes szétdobni, pont egy ilyen edző kellett ehhez a kerethez. Capela a palánk alatt egy szörny, Collins és Hunter is belerakja a magáét, utóbbi elsősorban védekezésével. Ez a csapat már Snyder érkezése előtt is 6-7. helyen állt támadójátékot tekintve, csak a védekezést kellett összerakni, ebben lehet a Hawks segítségére a mester.

A sok-sok pozitívum után jöjjön egy olyan csapat, ahol nem alakultak ennyire fényesen a dolgok. Ők lehetnek azok - sajnos -, akiknél az AS-szünet után romlás kezdődik, eddig 1-4-es mérleggel rendelkeznek, több közvetlen riválistól kikaptak a konferenciában. A Miami Heat vezetősége változtatni akart a tél folyamán, sok cserepletykában felmerült a nevük, mert érezték, valami megújulás kell. Ez végül nem következett be, ráadásul a bizalomnak sem tett jót ez a mentalitás. Erik Spoelstra kiváló edző, de úgy néz ki, nehéz hónapjai lesznek, mert jelen pillanatban messze van az ideálistól a Heat formája.

Ez egyrészt összeköthető a perimétervédekezésért felelős Kyle Lowry sérülésével is, ha egy-két meccset hagy ki, annak nincs nagy hatása, de mikor 8-10 találkozót, ott már érezhetően Spoelstra sem tudja elfedni a dolgokat. Most az sem segít, hogy az Atlantához hasonlóan ők is back-to-back lesznek, ráadásul a Hawksszal ellentétben ők egy kifejezetten nehéz meccset buktak el hazai pályán. A Knicks volt az ellenfelük, több játékosuk is 38-39 percet játszott, fáradtak.

Tyler Herro és Bam Adebayo, ha a back-to-back meccsek első felén túlterhelt (mint most), akkor általában nem sziporkáznak a másnapi találkozón. Most pedig mindenkire szüksége lenne a Heatnek, ugyanis az Atlanta érezhetően elkapta a fonalat. Egy közepes téttel szinte kötelező bepróbálni a Hawks győzelmét, mert ez valószínűleg a meccs kezdetére leesik majd 1.70 környékére.

Miami Heat - Atlanta Hawks: Hosszabbítással - Mérkőzés tipp