Santiagoban a mai napon az elődöntőket rendezik. Az elmúlt egy két év legnagyobb sikere lehet mindkét játékosnak azzal,hogy bejuthat egy 250-es torna döntőjébe. Nevezetesen Jaume Munar és Nicolas Jarry küzd meg egymással.

A spanyol az elmúlt egy éve töménytelen szenvedés volt. Persze nyert két Challenger salakos tornát,de kétlem,hogy az a vágya hogy ezen a szinten rekedjen. Azonban a szomorú valóság az,hogy szerintem sokkal több nincs is Munarban. Az évek alatt sokan bíztak abban,hogy nem is Nadal szintjét,de egy stabil top30-as játékos lesz belőle. Mostanra pedig már 25 éves és csak egy ígéret marad meglátásom szerint. Kemény pályán teljesen súlytalan,de ahogy említettem salakon sem aratott maradandód, elég csak ezt az egy hónap szűk keresztmetszetét megnézni. E verseny előtt két torna alatt egy győzelmet számlálhat ami elég gyalázatos. Legalább Zapatát illetve volna megvernie Rio de Janeiroban,de két szettben elverte a honfitársa. Chilében sem érezni azt az átütő sikert hiába van itt a legjobb négy között. A szabadkártyás Tabilo ellen vért izzadt,hogy továbbjusson hiszen döntő szett tie breakban nyert. Musettit ugyan könnyedén verte,de az olasz egész februárban teljes homályban játszott. Majd a negyeddöntőben jöhetett Monteiro aki szintén egy kutyaütő,hiszen feburárban csak egy meccset nyert e tornát leszámítva. Azonban ez sem ment könnyedén a spanyolnak hiszen több mint két és fél óra kellett neki a sikerhez.

Jarrynak a rioi siker óriási lökést adott és most már kijelenthető,hogy a régi Nicolast láthatjuk. A hazai pálya óriási erőt és hitet ad a chileinek. Lehet,hogy már fáradt hiszen hosszú menetelése van a múlt héttel együtt,de tegnap is megmutatta,hogy ott a helye a legjobbak közt. A borzasztó első szett után felpörgött és lemosta a németet. Ráadásul Munar se éppen fitt amilyen hosszú meccsekbe keveredett. Meglepetés lenne ha a spanyol nyerni tudna a hazai közönség szeretetét élvező Jarry ellen.

Munar, Jaume - Jarry, Nicolas: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp