2009 óta egyetlen egyszer sikerült a Middlesbrough-nak a visszajutás a Premier Leagube: 2016-ban, ám azt egyből kiesés követte. Idén azonban újból bizakodóak lehetnek a Boro szurkolói, nem véletlenül: reális esély van arra, hogy újból a legmagasabb szinten jegyezzék csapatukat.

Most már bátran kijelenthetjük, Michael Carrick kinevezése telitalálat volt. A 41 éves angol szakember közel 20 évig szívhatta magába a Premier League levegőjét, azon belül is 12 évig a Manchester United játékosaként. Persze nem feltétlenül lesz jó edző egy remek PL játékos, Lampard és Gary Neville is csúfosan megbuktak, Carrick esetében azonban szó sincs erről: nagyon ért a játékosok nyelvén, a 4-2-3-1-es taktikával pedig hasít a Championshipben. Eddig 18 mérkőzésen irányíthatta a pirosmezeseket, akikkel 13 győzelmet tud felmutatni. Zsinórban 5 győzelem után legutóbb beleszaladtak egy 2-0-ba a West Bromwich Albion ellen, bár ott sem játszottak alárendelt szerepet, a WBA-nak egyszerűen minden összejött, a Boronak semmi. A vendégszereplést egyébként is szoknia kell Akpoméknak, de hazai pályán eszméletlenül jól szerepelnek, a Riverside Stadiont valóságos katlanná változtatta Michael Carrick. A kezdőből továbbra is csak Clarke-ra nem számíthat a mester, így nem kell megbontani az egységet.

A Reading a hazaiakkal ellentétben botrányosan szerepel, főleg vendégként nem megy nekik. 4-es vendég vereség szériával érkeznek a Middlesbrough-hoz... A 14. helyüket annak köszönhetik, hogy hazai pályán meglepően jók, így nincsenek fenyegetve kiesés által. Komoly sérüléshullám is sújtja a vendégeket, több stabil kezdő sem játszhat pl. Hutchinson vagy Hoillet sem.

A Boro lövi a Champo 2. legtöbb gólját, Carrick nem áll le egy gólos előny birtokában, ami stabil alapokat ad ehhez a tipphez. A Reading védelme asszisztálni fog ma a pazar formában levő Middlesbrough-nak, bántóan sima hazai sikerre számítok.

Tipp: 3-0.

Middlesbrough - Reading: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp