Tovább menetel a Reims a csodaedzőjével, jelenleg a 10. helyen tanyázik a csapat, de fognak ők még ennél jóval feljebb is kapaszkodni.

Legutóbb a Toulouset verték 3-0-ra, így sikerült visszavágni a kupában elszenvedett vereségért Balogunéknak. Hazai pályán egyre magabiztosabbak már, nem annyira jönnek a menetrendszerű remik, mint korábban. Azért otthonuktól távol még mindig dominálnak az X-ek, de Will Still mesternek valószínűleg megjött az étvágya a remek eredményekkel, így már nem elégszik meg a döntetlenekkel, főleg nem Reimsben, és persze főleg nem kiesőjelölt csapatok ellen, mint az várható ma az AC Ajaccio ellen is. Balogun egyébként is adós már a gólokkal, legutóbbi 2 meccsén nem talált be, pedig ez nem igazán fordult elő a 2022/23-as szezonban eddig 15 találatig jutó angol támadóval. Nyílt sisakos offenzívákban, illetve xG-ben gazdag Reims várható a mai meccsen, továbbra is csak Agbadout kell nélkülözniük, mindenki más makkegészséges. A francia elsőosztály egyik legjobb formájában levő csapátáról beszélünk egyébiránt, már 17 mérkőzés óta veretlenek, ami hatalmas fegyvertény a 30 éves mestertől ezzel a kerettel. A maximumnál is többet hoz ki csapatából a sikerkovács.

Az Ajaccionál valószínűleg a kudarc elkerülése lesz az elsődleges cél, bár ez nem igazán megy nekik manapság: az otthonuktól távol rendszerint jól elagyabugyálják őket: 16 gólt sikerült kapniuk az elmúlt 5 vendégtalálkozójukon, sok jóra ma sem számíthatnak Hamoumáék. Csak azért írtam őt, mert a keretükből ő volt az egyetlen számomra ismerős játékos, de írhattam volna Mehdi Guillermo Moh Puch-Herrantz-t is. Náluk 4 játékos nem lesz bevethető a kezdőből, ami túl nagy érvágás lehet számukra.

Ez nálam nagyon sima Reims siker, a vendégeknek maccsa sem lesz, örülhetnek ha 1-2-szer eljutnak kapuralövésig.

Tipp: 3-0.

Reims - AC Ajaccio: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp