A chilei publikum és a szervezők nagy örömére az ATP250 -es santiagói torna fináléjába egy hazai versenyző is elküzdötte magát, szó szerint, hiszen Nicolas Jarry az a 16 közé jutásért, a negyeddöntőben és az elődöntőben is döntő szettes felvonást is magába foglaló mérkőzéseken került tovább.

A hazai pálya mindenesetre tényleg nagy előnyt jelent, amit ki is használt Jarry ám kérdés mikor jön el az a határ, amikor már ez a faktor sem tud segíteni.

Ráadásul a döntő párosításának másik szereplője egy egészen szép hetet tudhat maga mögött. Az argentin Etcheverry láthatóan dinamikus tenisszel rukkolt elő. A kemény pályás mérkőzésein én azt tapasztaltam, hogy előre lépett játékban és a jobb ellenfeleit is nyomás alatt tudja tartani. Ez az agresszív stílus kifizetődött a chilei fővárosban is, hiszen a négy fellépésén mindössze egy szettet veszített a honfitársával, Fransisco Cerundolóval szemben, Fogninit egy breakelt és egy rövidítéses szettben oldotta meg, míg Lajovic és Baez két-két breakelt szettben lett általa elintézve.

Az akadozó játék és hibákkal teli játék Jarry oldalán van, melyet a már említett hazai közönség szurkolása eddig rendre sikeresen átlendített a holtpontokon. Etcheverry volt a héten a meggyőzőbb, a teljesítményeket tekintve teszem le a voksomat a gaucho mellett, szerintem Jarryt most már a nézősereg sem fogja megmenteni. Ahogyan Acapulcoban, magyar idő szerint hajnalban Paul őrlődött fel fizikailag, úgy Santiagóban ugyanez történhet majd meg Jarryvel a szurkolók nagy-nagy bánatára.

Jarry, Nicolas - Etcheverry, Tomas Martin: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp