Kezdetét veszi az ötödik Grand Slamnek is nevezett Indian Wells-i torna selejtezőjének küzdelmei. A mai találkozókból a Radu Albot – Mattia Bellucci összecsapást néztem ki.

Öreg róka már a moldáv a Tour mezőnyében. A tavalyi füves szezonban kezdett hamvaiból feltámadni. Azóta javul fokozatosan a formája, még úgyis ha figyelembe vesszük,hogy jórészt Challenger tornákon vitézkedett Radu. Elődöntő,döntő és torna győzelem is került a neve mellé ezen a szinten a fenn említett időszakban. Az érezhető volt,hogy év végére elfáradt és a regenerálódás egészen január végéig tartott. Aminek eredményeképpen már 250-es tornákon szerepel és abszolút helytáll. Dallasban egy fordulót nyert,majd Delray Beachen meg sem állt az elődöntőig ahol két és fél órás csatában szenvedett csak vereséget. A következő állomás Marseille volt,ahol a top60-as Ymertől kikapott,de nem játszott alárendelt szerepet,mert a mérkőzés alakulhatott volna fordítottan is.

A fiatal olasz lépcsőzetesen javul és szépen építik eddig a karrierjét. Ő is remek sorozatot tudhat magáénak tavaly év végén két Challenger torna győzelmet is bezsebelt. Az Ausztrál Openen is kitűnően menetelt hiszen feljutott a főtáblára. Azonban most jön az a bizony de. A srác besavasodott,elfáradt,mert azóta három meccsből egy szettet sikerült összehoznia. A Kudla elleni vereségért nincs, miért szégyenkeznie ez tény. Sandgrent viszont már illet volna megvernie ha top100-as játékos akar lenni. Próbálkozott még egy Challenger tornán a múlt héten,de a koreai Hong súlyos csapást mért rá. Ezek az előjelek nem azt prognosztizálják,hogy élete legfittebb időszakát éli. Hiszen egyelőre a Challenger szinten kellene stabilan játszania nem pedig egy 1000-es tornán. Persze próbáloznia kell,de még nincs olyan teljesítménye,hogy eredményes legyen itt.

A tapasztalat és a forma is a moldáv oldalán áll. Elég meglepő lenne,hogy ha most táltosodna meg Bellucci.

Albot, Radu - Bellucci, Mattia: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp