A szerdai napon megkezdődnek Indian Wellsben a főtáblás küzdelmek is az ATP Masters tornán. Djokovic nem kapott engedélyt oltatlanul, Federer visszavonult, Nadal sérülés miatt nincsen jelen, a nagy nevel versenyben lévő embere a kettős csípőműtéten áteső Sir Andy Murray.

A skót legenda csütörtökön lép pályára, de ez jobb is neki, legalább szokja a körülményeket, a február végi dohai torna döntő után pedig csak jól jön még egy plusz nap.

Andy Murray minden versenyén bizonyítja mekkora nagy teniszező, igazi harcos, aki sosem adja fel. Mindezt a hozzáállását és attitűdjét idén is extrán fitogtatta, hiszen az Australian Openen a Kokkinakis elleni mérkőzését nyerte meg 0-2 és 2:5 -ös állásról, de a további meccsein is rendre három szetteseket, Lehecka ellen is egy már-már elveszített találkozót fordított a maga javára.

Itt az első körben a fáradtsággal nem kell megküzdenie és viszonylag jó sorsolást is kapott, hiszen Etcherverry inkább a fixebb salakos dél-amerikai teniszezőket erősíti. Igaz, hogy a gaucho picit javult az év elején, de nagy áttörést nem vitt véghez taraflex felületen.

Ráadásul Etcheverry a múlt héten végig versenyezett, szemcsés viszonylatban Chile fővárosában, ahol fájdalmasan, szettelőnyről bukott a fináléban a helyiek kedvence Jarry ellen, úgy, hogy annak előtte már háromszor elkapta a chileit korábban.

Murray belejött idén a teniszezésbe, tudja a határait, de mindig elmegy a végsőkig. Ez a szemlélet itt Indian Wellsben is sokáig repítheti, egy fáradtabb Etcheverry ellen pedig egy számára "jótékony" két szettes továbbjutás is kinézhet.

Etcheverry, Tomas Martin - Murray, Andy: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp