A főtáblás mérkőzések megkezdődtek a szerdai naptól. Gregoire Barrere és Jack Sock összecsapását szemeltem ki. Furcsa,hogy még sohasem találkoztak pedig egy év van közöttük mindössze.

Az amerikai az ismertebb játékos és ebben ki is merül jelenlegi erénye. A hazai pályát sem nevezném plusz motivációnak,mert hiába volt 2017-ben elődöntős itt Indian Wellsben, rendre első és második fordulóig jutott Sock. Rettentően módon hangulat játékos,mert ha egyszer elkapja a fonalat nehéz megállítani,de egyébként egy halvány pont a mezőnyben. Jól példázza,hogy utoljára kettő mérkőzést szeptemberben nyert egy orleansi Challenger tornán. Az említett torna óta pedig két találkozón örülhetett összesen. Tény,hogy megsérült októberben,de azóta sem sikerült regenerálódnia legalábbis eredményesség tekintetében biztos nem. A 300-on kívül honfitársától vagy az utolsó tornán Pekotictól elszenvedett vereség ,aki 500-on kívül van mellesleg akkor mit várhatunk tőle ezen az 1000-es tornán?!

Számára egyáltalán nem jön jól,hogy a francia formája viszont exponenciális növekszik. Január végén az Open után begyűjtött egy Challenger torna győzelmet,majd Montpellierben negyeddöntős volt és Rotterdamban is 3 mérkőzést nyert. Marseilleben Huslert úgy verte,hogy break labdát sem kellett hárítania fantasztikusan játszott az egész meccs alatt. Ha ennek csak egy részét megvalósítja magabiztosan nyernie kell ezen az összecsapáson.

A formák alapján egyértelmű a francia sikere. Sock az elmúlt időszakban hiába játszott hazai környezetben a teljesítményén ez semmit nem változtatott a formája pedig borzalmas.

Barrere, Gregoire - Sock, Jack: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp