A Nick Nurse (Raptors) és Tyronn Lue (Clippers) közötti csaták általában a kemény, fizikális mérkőzésekről szóltak, bár legutóbb, egy 237 összpontszámú találkozott hozott össze a Clippers és a Raptors még decemberben. Jelenleg egyik csapat védekezése sem kiemelkedő, ezért is kerülnénk el az összesített pontok piacát, viszont abban látok értéket, hogy a Raptors szoros meccsre kényszeríti a Clipperst.

Néhány napja írtam róla, hogy a Memphis egy LA-túrát vállalt be, mindezt legjobbja, Ja Morant nélkül, ráadásul Desmond Bane sem léphetett pályára. Egy közes Clippers hendivel próbálkoztam, hiszen evidensnek tűnt a győzelmük, végül nagyon ki volt számítva, mert épphogy beesett az az 5,5 pontos határ, amit vártam. Bármennyire is jól mutat papíron egy olyan csapat, ahol Kawhi Leonard, Paul George és az edző Tyronn Lue, fényévekre vannak attól, ami elvárható lenne ettől a kerettől.

Még cseréltek is, eléggé mozgalmasra sikeredett a februárjuk, ugyanis megszerezték az Eric Gordon - Bones Hyland - Russell Westbrook - Mason Plumlee négyest, akik rögtön be is mutatkoztak, kevés sikerrel. Nem igazán akar összeállni ez a csapat, Memphis elleni meccsük is egy meddő erőlködés volt, pedig hivatalosan erőteljes favoritok voltak, ehhez képest a negyedik negyed elején még 15 pontos hátrányban voltak. Nem meggyőző a Clippers, ráadásul most egy olyan csapatot fogadnak, akinek a játéka feljavult.

A Torontónál szintén robbantani akarták a keretet, felkínáltak egy pár fontos játékost cserére, illetve ők is szerepeltek a pletykákban, mint olyanok, akiknek minimum egy vagy két kezdőjátékosra lenne szükségük. Ebből végül semmi sem lett - mindössze egy cserét húztak meg, de ez fontosabb volt mindennél -, maradt minden a régiben, olyannyira, hogy február óta 9-5-öt hoztak, idegenben megszorongatták a Denvert - akik a liga legjobbjai -, illetve legyőzték a feltámadó Washingtont és a közvetlen rivális Clevelandet is.

A Toronto játéka sokat javult, ami nagyban köszönhető a februárban visszatérő Jakob Pöltlnek. Az osztrák játékos korábban már játszott a Raptorsnál, februárban cseréltek érte és eléggé megérte, mert Pöltl 15 pontot átlagol kezdő centerként, mellé leszed meccsenként majd 9 lepattanót, mindezt rendkívül kevés játékperc alatt (26-27 perceket tölt a pályán), 36 perces bontásban ez 20 pont és 10 lepattanó feletti átlag. Nagy húzás volt a Raptorstól, védekezésben is sokat tesz hozzá a csapathoz, egyértelműen feljavult a kanadai franchise, így szoros meccset várok, ahol akár még nyerhet is a Toronto.

Los Angeles Clippers - Toronto Raptors: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp