Hirtelen szárnyakra kapott volna a francia Grenier, aki jó nagy hullámvölgybe került vagy inkább csak egy meccsre szóló fellángolásnak nevezzük a honfitársa elleni első körös sikerét Luganóban?

Grenier nem találja idén korábbi önmagát, ám az itteni első kört sikerrel abszolválta, amelyben azonban benne van az is, hogy Calvin Hemery rendre sérülésekkel küszködik és azt első szett szoros végjátéka (7:6) után nem a véletlen műve volt a másodikban létrejött 6:1.

A második körben egy nagyobb feladat elé nézhet Grenier, hiszen a litvánok első számú játékosa Ricardas Berankis vár rá, aki 32 évébe érve már igazi rutinos rókának mondható.

A balti versenyző ráadásul teremben remekül érzi magát, hiszen az északi exszovjet tenisziskola növendékei rendre teremben sajátították el a fehér sport alapjait.

A litvánnak sincsenek nagy menetelései, de egy-egy jobb nevet elkapott azért idén is ellenben Grenierrel, aki a TOP300 -on belüliek ellen már rendre bajba került az új évben.

Ricardas az első körben Gombos Norbit rakta félre az útból, aki teremben is jól szokott ütögetni, egy könnyedebb első felvonás után egy rövidítéses másodikban oldotta meg a feladatát.

Egy igazi pörgős meccsre, számíthatunk, ahol Berankist nevezhetjük meg a jobb alapvonal játékkal bíró félnek, Grenier próbálkozhat majd a variálással, hálóhoz való előremenetelekkel, de szerintem a tapasztaltabb litván ezeket a bedobott taktikai elemeket majd zsigerből megoldja, lerázza magáról.

Egy szorosabb nyitó és egy könnyedebb záró szettben várom Berankis továbbjutását.

Grenier, Hugo - Berankis, Ricardas: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp