A második fordulókat rendezik az Indian Wellsben zajló ATP1000-es tornán. Az egyik pénteki találkozó a Jason Kubler és Grigor Dimitrov összecsapás lesz. Korábban még nem találkozott egymással a két játékos.

Bár ez nem is nagy csoda hiszen Kubler mostanság került igazán bele az ATP vérkeringésébe. Az év elején láthattunk tőle kissé meglepő győzelmeket,de azért nem top50-es játékosokról van szó. Leszámítva,hogy Baezt legyőzte az Ausztrál Open,de az argentinnak a salak a legerősebb borítása. Az Uni Kupán elkapta a fonalat ami az elmúlt félév legjobb napjai közé tartozott. Jól példázza,hogy azért túl sokat ne várjunk tőle,mert a manamai challenger tornán Shelbayhától kikapott aki 200-on kívüli a ranglistán. Dohában Augert megszorongatta,de látható volt,hogy a kanadai játéka nagyon dadog a hetekben hiába gyüjtögette a pontokat szorgossan Aliassime. Nem igazán látom,hogy a játék mely elemében tudná megszorongatni a bolgárt Kubler.

Meglepő lehet sokak számára,hogy Dimitrov tavaly Bécs óta stabilizálta a játékát és nincsenek hatalmas kilengések amelyek sokszor jellemzik. A kötelező meccseket szépen lehozza. Ha megvizsgáljuk,hogy az osztrák torna óta kiktől kapott ki olyan névsort láthattunk ami imponzáns minden aspektusból. Tsitsipas,Medvedev,Djokovic,Alcaraz. Tulajdonképp a top4 játékos az egész mezőnyben. Nála is van egy kivétel erősíti a szabályt találkozó,mert Bubliktól kikapott Marseilleben,de egy 250-es tornáról beszélünk. A kazahról pedig köztudott ha akar bárkit megver,de az ausztrál nem az a kategória. A bolgárnak kellemes emlékei vannak az elmúlt két évben e tornáról hiszen egy elődöntő és egy negyeddöntő is összejött neki. Ezért biztos motivált és pozitív gondolatokkal vág neki az Indian Wellsi tornának.

A két játékos meglátásom szerint nincs egy szinten technikai tudásban egyáltalán és jelenleg formában sem. Így óriási meglepetés lenne ha nem Dimitrov nyerné ezt a mérkőzést.

Kubler, Jason - Dimitrov, Grigor: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp