Kijöttek a Paks-Fehérvár meccsre az unibetre a szorzók, természetesen maradnunk kell a gól-vonaton.

A MOL Fehérvár nem kimondottan gólgyáros csapat, a tavalyi év utolsó bajnoki fordulójában tudott két gólnál többet szerezni. Ami viszont sokkal érdekesebb, hogy ebben az évben játszottak 6 bajnoki mérkőzést, és mindegyik meccsükön ült a „mindkét csapat lő gólt” opció!

Látható, hogy Huszti Szabolcs kicsit sematikus, nem túl kreatív játékot játszik a csapatával, amire könnyű felkészülni, így pedig gólt szerezni nekik. Van egy dobogóra érdemes kerete a MOL-nak, és ennek ellenére képtelen elmozdulni a kieső zóna közeléből. Hogy mi lehet ennek az oka? Persze ott van mindig a rossz edzőválasztás, illetve az, hogy képtelenek valami miatt a kombinatív előrejátékra. Olyan eshetőlegesnek tűnik nekem az egész, nincs meg a stílus, a begyakorolt könnyedség.

Sokkal több van a MOL-ban támadó játékban is, de ezt egyszerűen nem látjuk. Lehet, hogy néha bátorság kellene, és mondjuk nem egyszem csatárral próbálkozni, hanem két éket felrakni, jobban széthúzni a pályán, bevállalni a középpályás letámadást, szóval egy kicsit modernebb stílust meghonosítani. Husztiban sok ilyen jellegű kreativitás nincs, tehát kellene egy bátor és kísérletezni képes edzőt szerezni.

Persze egy Paks ellen szerintem még ez a sematikus foci is elégséges lehet, mert a zöld-fehérek engedik az ellenfelet támadni. Gyakran egy-egyeznek a védők, és ebből látványos akciókat tud domborítani az ellenfél. A MOL Fehérvár támadói egyéni képességekben kiválóak, tehát nincs kétségem, hogy láthatunk vendég gólokat.

A Paksról most külön nem írnék, fenntartom a korábbiakat. Nekem továbbra is alap lesz az első félidős gólokra fogadás, mert a Paks játéka ekkor él igazán. Szerintem jöhet a szokásos forgatókönyv: az elején kicsit hidegek a paksi izmok, a fehérváriak benyomják a góljukat, aztán pedig szép lassan a 15-20. perc környékén beindul az igazi foci a hazai oldalon, amiből jöhet félidőre az egalizálás. Ez már két gól, ezzel már elégedett leszek.

Paksi SE - MOL Fehérvár: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp