Annak ellenére, hogy az OTP Bank Liga szombati kínálatában a Gurus elemzők közül egyre többen ugranak rá a Paks-Fehérvár összecsapás overezésére, én inkább kerülöm a "Bognár-hype"-ot, és egy másik, igen komoly presztízs-csatára hívnám fel az Olvasó figyelmét.

Akár főoldali elemzést is megért volna a Kisvárda-Debrecen keleti derbi, hiszen a párosítás pikantériáját nem pusztán a szomszédvár-jelleg adja, hanem bizony itt kőkeményen a dobogós helyezésért megy majd a tusakodás a Várkerti stadionban. Jelen pillanatban úgy érzem, hogy ezen két klub közül dől el, hogy ki indulhat majd nyáron a nemzetközi kupaporondon. A Kecskemét stabilnak tűnik annyira, hogy megmaradjon a dobogón, míg a Puskás Akadémia a Magyar Kupa behúzására bazíroz véleményem szerint.

Alapjáraton a párosítást látva azt mondanám, hogy a Kisvárda a párharc esélyese, s ezzel a bukmékerek is egyet értenek a mérkőzés fogadási kínálatát látva. Már csak azért is kézenfekvő lenne a várdaiak oldalán keresni az értéket, mivel a szabolcsiak az élvonalban tétmeccsen sosem szenvedtek még vereséget a Lokitól (4-1-0).

Ám, ha jobban szemügyre vesszük az utóbbi időkben mutatott produktumot, akkor bizony megállapítható, hogy Török László gárdája gödörben van. A legutolsó két mérkőzésén borzasztóan gyenge teljesítményt mutattak be Driton Camajék. Eleve a Budafok elleni kupa-vereség eléggé kínos kategóriába sorolandó, s nem azért mert Mátyus Jánosék 2:0-ra leverték az élvonalbeli riválist. Sokkal inkább azért, mert a Kisvárda kis túlzással csak lézengett a pályán. Ilyen könnyű 6.00 körüli oddsot nem hiszem, hogy megélt az a fogadó, aki a másodosztálybeli klub győzelmére tett.

A kínos kupa-blamát követően a bajnokságban hazai pályán adódott lehetősége Ötvöséknek a javításra, ám a második helyen álló Kecskemét egy távoli lövésnek köszönhetően elvitte mindhárom pontot a Várkertből (0:1). Sokat elmond ismét a Várda formájáról, hogy az első jegyzett kapura lövésük a 60. perc környékén született, ha jól emlékszem.

Összefoglalva tehát gödörben van véleményem szerint ez a csapat. A kérdés az, vajon még időben sikerül-e kikászálódni a kátyúból, avagy tovább csúsznak lefelé?

A formahanyatlásnak pedig Debrecenben örülhetnek a legjobban. Ugyan Dzsudzsák Balázsék is kapituláltak a kupában a legjobb 8 között, ám a bajnokságban továbbra is ott loholnak a Kisvárda nyakán mindössze egy egységnyi lemaradással mögöttük. Igazi hatpontos rangadóval van tehát dolgunk.

A Loki egyébiránt szintén megtorpant, ami az eredményeket illeti. A Ferencváros ellen a vártnál simábban kaptak ki 2:0-ra a Nagyerdei stadionban, míg Újpesten 1:1-re futotta a kiesés elől menekülni igyekvő Lilák vendégeként.

Amondó vagyok, hogy ezúttal parázs kis keleti derbi vár ránk. Eleve a két együttes látványos, gólokban gazdag párharcokat tolt idén. A nyitófordulóban 2:2-es ikszet játszottak a Várkertben, ahol végig a Kisvárda volt fölényben, ám egy utolsó percekben szerzett találattal egy pontot lopott a Loki Szabolcsból. A szezon második meccsén pedig 2:3-as vendégsiker született a Nagyerdőben.

Ezúttal minden adott, hogy ismét jöjjenek a találatok. A Kisvárdának mindenképpen tepernie kell az utóbbi időben mutatott nihilista játéka után, pláne egy ilyen presztízscsatán. Ezzel szemben Szécsi Márkék előtt aligha adódik jobb alkalom, hogy egy gödörben lévő rivális otthonában megszerezzék a Debrecen történetének első élvonalbeli győzelmét.

Egyébiránt az alaposabb elemzés után úgy érzem, hogy ezúttal a jobb passzban lévő Debrecen elhappolja mindhárom pontot a Várkertből, s fellép a dobogó harmadik fokára.

Tippem: 1:2-re nyer a Debrecen

Kisvarda - DVSC Debreceni: Gólok száma - Felett/alatt tipp