Többször írtam róla, hogy a New York Knicks a liga egyik, ha nem a legjobb idegenbeli csapata, de a 20 meccset meghaladó, idegenbeli underdog ATS piacon "hivatalosan" az Oklahoma City Thunder áll az 1. helyen, eléggé impresszív 17-7-es mérleggel. Önmagában az idegenbeli mérlegük nem kiemelkedő, viszont összességében szoros meccseket játszanak - leszámítva a legutóbbi kiütést a Phoenix otthonában, de az belefért -, olykor még nyernek is.

A New Orleans Pelicans otthonába látogatnak, ahol már annyi sebből vérzik a Pelicans, hogy ide már kevés a ragtapasz. Azt már megszokhattuk, hogy Zion Williamson nem bevethető (elvileg valamikor az alapszakasz végén kaphat pár meccset), de most már Brandon Ingram is egyre gyakrabban sérült (most is...), illetve olyan fontos hiányzók vannak még, mint José Alvarado, aki egy rendkívül kellemetlen játékos. Igazi energiabomba a periméterről, aki szívósan védekezik, abban a 15-20 percben pokollá teszi az ellenfelek életét.

Aki ügyes volt, az gyorsan lecsapott a 2.50 környékén nyitó OKC szorzóra, azóta már csak 2.20-nál jár, látva, hogy a New Orleans mennyire szétesett a szezon végéhez közeledve. Az is kérdéses, hogy meglesz-e a play-in hely, pedig pár hete még a top6-ban voltak. CJ McCollum egész szezon során kiemelkedő volt, de sok esetben egyedül vitte vállán a csapatot, ezt pedig nem lehet bírni. Az AS-szünet óta ha összességében nézzük, annyival nem romlott a játéka, de érdemes kicsit boncolgatni a mutatókat. A dobott pontjai stimmelnek, hozza az idei átlagot, viszont triplázási hatékonysága 4%-kal romlott (38-ról 34-re), kevesebbet büntetőt harcol ki, pedig több időt tölt a pályán.

Védekezésben is csökkent a figyelme, hiszen elmúlt 7 meccsén mindössze 1 labdát szerzett, szervezésben is visszaesett, közel 6-os gólpassz átlaga 5-re esett vissza. Az pedig, hogy McCollum játéka hanyatlik, hatással lesz a csapatra is, hiszen a többiektől kéne több, de ők hogyan teljesítenek jobban, ha eddig sem tudtak? Az OKC pedig ezt kihasználhatja, szeretik az ilyen meccseket, amikor az ellenfél több sebből vérzik, fiatalok érzik, hogy ilyenkor lehet bizonyítani. Szoros meccset várok, ahol még egy Thunder siker sem lenne meglepő.

New Orleans Pelicans - Oklahoma City Thunder: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp