Kicsit mérges vagyok magamra, mert a Kisvárdán túl a másik szabolcsi csapatról, a Nyíregyháza Spartacusról is elég jó információkkal rendelkezek, de sem a múlt héten, sem azelőtt nem próbáltam meg tőkét kovácsolni belőle. Most a Kazincbarcika elleni vendégjátékuk kapcsán már nem engedem el a lehetőséget, de a Pécs és az Ajka elleni vereségük sokkal inkább borítékolható volt, mint az esetleges mostani.

A Nyíregyháza háza táján is van gond bőven a labdarúgó csapat körül sőt, ha viszonyítani akarom, akkor a kisvárdaiak problémái a nyíregyiekéhez képest elenyészőnek számítanak. A szennyest itt sem teregetném ki több okból kifolyólag sem, viszont a Szpari vesszőfutása ezzel a kerettel nem a véletlen műve. Zsinórban elszenvedett három vereséggel érkeznek 'Barcikára, de ami még ennél is nagyobb gond, teljesítményükkel megérkeztek az osztályozót jelentő 16. helyre. Ez pszichésen megviselheti az amúgy sem tiszta fejeket és akkor még ehhez társul a hiányzók listája. (Azt már nem is akarom megemlíteni, hogy van a háttérben olyan is, aki pályára sem szeretne lépni.) Ki eltiltás, ki sérülés miatt lett maródi, de a Jánvári Gábor, Szokol Zsolt és Deutsch Bence védőtrió biztos, hogy kihagyja a mai meccset. Ez a felforgatott védelem és a belső gondok éppen elég okot szolgáltatnak nekem ahhoz, hogy veressem a Szparit.

Ráadásul a vendéglátójuk egy komolyabb válság után kezd szépen kilábalni a gödörből. Hármas győzelmi szériájukkal felkapaszkodtak a tabella 11. helyére és egy esetleges mai győzelem hosszabb időre is eltávolíthatná a sárga-kékeket a veszélyes zónától. A Kazincbarcika esetében kijelenthetjük, hogy számukra lendületet hozott az edzőváltás, mert Csábi József érkeztével új impulzusokat kapott a gárda és leggólerősebb játékosuk Pálinkás Gergő. A csatár az eddig szerzett 6 találatából 3-at a Csábi érában szerzett, ez pedig nem a véletlen műve. Mellette felhínám a figyelmet a fiatal tehetség Kurdics Levente játékára. Őt Szolnokról jól ismeri Csábi és nekem úgy tűnik, hogy nem is él vissza a mester bizalmával az ifjú csatártehetség.

Ez még nem az a meccs lesz, ahol a Szpari elkezdheti a menekülést a veszélyes zónából.

KBSC Kazincbarcikai - Nyíregyháza Spartacus: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp