Katalóniában nem az FC Barcelona játssza a focit, hanem a Girona! Legalábbis ami a szórakoztató-értéket illeti, hisz a gironaiak meccsei egyrészt szórakoztatóak, másrészt gólgazdagak. Ellenben a Barcával, amely ritkán szórakoztat, és gyakran nyer 1-0-ra. Pár éve Godinnal, Mirandával az Atletico sajátja volt, hogy zsinórban hozta az 1-0-ás, 2-0-ás győzelmeket...

Visszatérve Gironába, a kevés spanyol csapatok egyike, amely játszik. A legtöbb öli a focit, az ellenfél hibáira vár. A Gironában van alkotásvágy, van hajlam az építkezésre, konstruktív futballt játszik a csapat, aztán hol ráfarag, hol az ellenfél farag rá. Kicsit ilyen Paks jellegű együttes, bízzunk benne, hogy nem lesz kiesési gondja, mert szükség van ezekre a csapatokra.

Ugyanakkor tény, hogy a Girona utolsó 4 meccsén 2-0-2-es mérleggel áll, ami jó. Egy középcsapattól jó! De mind a négy meccsen minimum két gólt kapott, ami pedig nem jó. Hosszútávon semmiképp, ráadásul ebben a négy bajnokiban a Bilbao, a Getafe, a Cádíz és az Almeria voltak az ellenfelek. Az Almeria még csak-csak hajlamos belemenni egy gólpárbajba, de a másik három együttessel overezni az már önmagában művészet, vagy sokkal inkább varázslat.

A Gironában van egy nagyon pici művészi, idealista jellemvonás, sokszor többet képzel a csapatáról a mester, vagy a srácok önmagukról, ezért sokszor veszítenek labdát a kényes zónában, amikor az ellenfelek szinte tiszta utat kapnak a kapu felé.

Az Atleti számára csak a bajnokság maradt, nem kell a figyelmet, az erőt szétosztani. Nincs sérüléshullám, nincs széthúzás, azok a srácok is csak fociznak, akik hajlamosak a hisztire. Simeone csapata most jól húz, és igazából a riválisai, a közvetlenül a 'tico mögött lévő csapatok mind pontot, pontokat veszítettek.

Az Atletico egy 6-1-es sikerből jön, a Sevillát sikerült megsemmisíteni, gólt lőtt minden játékos, akinek ez a feladata, ami jót tett az önbizalomnak, talán még tovább kovácsolja az egységet. Én úgy vélem, ha a Girona olyan impotens csapatoktól kapott gólokat, mint a Bilbao vagy a Geta, de említhetném a Cádízt, csoda lenne, ha most kettő alatt megúszná.

Girona - Atlético Madrid: Atlético Madrid által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp