Azt, hogy miért küzd idén a Utah Jazz, nehéz pontosan megállapítani, viszont becsülendő az, hogy nem adták fel a szezont az AS-szünet után sem. Ennek a keretnek a főcsoport utolsó helyeiért kéne küzdenie, ehelyett még mindig reális esélyük van arra, hogy play-int játszanak. Ez azért is nagyon szó, mert több olyan játékos alkotja a gárdát, akik máshová nem kellettek, mindenki szabadult volna tőlük.

A Jazz jelenlegi helyzetét nem könnyíti meg, hogy a periméterről két játékosuk is kidőlt, egyik az a Jordan Clarkson, aki a második legjobb pontszerző. A másik Collin Sexton, aki nagyon stabilan hozza a 15 pont körüli meccseket. Azt gondolhatnánk, itt vége a csapatnak, ezek ketten kidőltek, maradék keret szétesik, de nem így van. Kris Dunn érkezése jót tett a gárdának, padról beállva hatékony, de sokkal inkább érdemes figyelni Talen Horton-Tuckert.

A 22 éves PG/SG átmenettel bíró játékost érdemes megjegyezni, mert jó keze van, okosan választja meg a dobásait, így a hatékonysága is jó, lát a pályán, ehhez pedig magabiztos labdavezetés párosul és pontos passzok. Legutóbbi két meccsét a Jazz miatta nyerte meg, összesen 60 pontot dobott (57%-os mezőnybeli hatékonysággal), kiosztott 18 gólpasszt, jól passzolt Lauri Markkanen mellé.

Azért kell figyelni ezt a csapatot, mert a jelenlegi kezdő nagyon jól funkcionál együtt. Adott három rendkívül magas játékos, akik egytől egyik intelligensek, olvassák a játékot, védekezésben is jók, de ami fontos, magasemberként is hatékonyan passzolnak. Mellettük van egy jól triplázó, védekezésben is használható periméterjátékos. A padról pedig olyanok érkeznek, mint Simone Fontecchio, aki a 2021-es olimpián hívta fel magára a figyelmet.

Az olasz erőcsatár az utóbbi hetekben egyre több szerepet kap, ezt pedig jó teljesítménnyel hálálja meg. A Jazz tehát két meccset nyert zsinórban, ráadásul idegenben underdogként az ATS-mutatójuk kiemelkedő (16-9), most pedig kellően magas a szorzójuk ahhoz, hogy megpróbáljuk velük kapcsolatban egy plusszos hendit. A Miami otthonába látogatnak, ahol a Heat nem remekel. Kissé érthetetlen, de szenvednek Spoelstráék, ráadásul amikor hazai pályán favoritok, akkor általában kevés kiütéses győzelmet tudnak felmutatni (2023: 16 mérkőzésből mindössze 1 alkalom). Ezért egy közepes ponthatárral próbálkozunk, elvileg az sem elképzelehtetlen, hogy a Jazz még jobban megszorongassa a hazaiakat.

Miami Heat - Utah Jazz: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp