A Szaúdi Kings Cup negyeddöntőjében két olyan együttes találkozik, akik kb. ugyanolyan szezont futnak, mind a bajnokságban, mind pedig itt a kupában.

Kicsit több mérkőzés van a hazai együttes játékosaiban, hiszen ők idén szerepeltek a klub világbajnokságon és az Ázsiai Bajnokok Ligájában. És ha ez még nem lenne elég, akkor az együttes bejutott a BL döntőjébe is, ahol az első mérkőzés április 29-én lesz, míg a kupa elődöntői az azt megelőző héten, április 23-án. Nem tudom, hogy melyik meccset adja majd le a csapat, nagyon remélem, hogy a következőt, ott majd a bajnokság listavezetője, az Ittihad Jeddah vár rájuk.

Az Al Hilal Saudi a negyedik helyen áll a bajnokságban, és ugyan vannak elmaradt mérkőzéseik, azonban ha azokat hozzák is maximum a dobogó legalsó fokára lehet esélyük. Az Al Fateh a hatodik helyen áll a bajnokságban, négy ponttal lemaradva mai ellenfelükkel szemben.

Amíg a hazai együttes 10-6-2-vel áll, addig a vendégek 10-2-8-as mérleggel, 34-17-es gólarány a 34-25-el szemben. Jól látható, hogy a védelem a különbség a két együttes között, ma is a csapat védelmétől függ, hogy mi lesz a vége.

A két csapat egymás elleni mérkőzésein általában megvan a mai tipphez is szükséges 3 gól, mindössze egy-egy alkalommal fordul elő, hogy kevesebb találat essen. Mindkét csapat gólgazdag mérkőzésekkel hangolt erre a találkozóra, ennek fényében egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy legalább 3 gól essen a találkozón.

Ha komolyan veszi a mérkőzést az Al Hilal, akkor nem lehet kérdés szerintem, lejön a 2.5 gól feletti tipp, ha viszont ezt a mérkőzést engedik el, akkor egy kevés gólos vendéggyőzelem a tippem.

Al Hilal - Al Fateh: Gólok száma - Felett/alatt tipp