Valamit mindenképp akartam húzni erre a meccsre, és akad is egy-két jó tipp, viszont a gurus kínlatba ezek nem jönnek át. Viszont van itt alapanyag, amelyből finomat lehet főzni!

Én az odavágóból indulok ki, mert miből másból?! Az odavágón Lipcsében az első félidőben felborult a pálya. Reggel néztem, lusta vagyok pontos adatért kettőt kattintani, de valami 74%-ban birtokolta a labdát a City, a Lipcse meg próbált védekezni. Sikerült is, egy kivételtől eltekintve, mert Mahrez tekert egyet. A City befűzte az oktatófilmet, a Lipcse meg nézte. Az első lipcsei löket a 46. percben, a félidő ráadásában jött, ha jól emlékszem talán Forsberg kínálta meg a City hálóőrét, de 45 perc alatt egy lövése volt a RB-nek, hazai pályán.

A Citynek voltak helyzetei, de gólja csak egy. Többször ráfázott már erre, hogy az első góltól túlzottan megnyugodott, aztán nem jött a második, de jött az ellenféltől...

Úgy vélem, a Pep-csapat most még nagyobb nyomást helyez majd a Lipcsére. Ott volt a 2021-es 6-3-mas meccsük a 3-1-es első félidővel, azért a City ott is oktatott, nem volt sok helyzet és a lövés, de ami volt, mind minőségi.

Azon a találkozón a Lipcsei hős Nkunku volt, aki lőtte a gólokat, de most sérülése miatt kezdő szinte biztosan nem lesz, ha jön is, talán a 2. félidőre, de elvileg a combjában van valami apróbb szakadás, szóval én úgy vélem, nem lép pályára, felesleges lenne erőltetni.A Citynél jöhet de Bruyne, kegyetlen jók és aktívak a szűrők, Gündogan és Rodri is tüzel elég vadul mostanában, elöl Haaland leköti Orbánék figyelmét, így Mahrez, Grealish, Foden vagy aki épp játszik, tüzelhet majd bátran, mert a norvégot megint felesleges a levegőben beadásokkal keresni. Nem is a City játéka.

Benne van, hogy mondjuk megint 1-0 lesz csak a félidő, de amilyen domináns volt a City idegenben, én úgy vélem, inkább a 2-0-hoz vagy a 3-0-hoz leszünk közelebb. Lipcsében tényleg momentuma nem volt 45 percig a RB-nek, akkor majd pont idegenben lesz? Nem lesz!

Manchester City - RB Leipzig: Ázsiai hendikep – 1. félidő - Asian Hendikep tipp