Általában az AS-szünet egy vízválasztó, hiszen abban a néhány napban van ideje rendezni a csapatoknak a helyzetüket, még a február elején utolsó pillanatban meglépett cseréket beépíteni a keretbe, esetleg új taktikát kidolgozni. A Lakers, de leginkább LeBron James az elmúlt hónapokban a kritikák középpontjában volt, rekorddöntés ellenére is. Azonban James hős lehet, sőt, akár róla szólhat az április, ugyanis a Lakers stábja február folyamán összerakta a csapatot.

Igaz, hogy LeBron jobbára a partvonalon kívülről figyeli az eseményeket, de ne legyenek kétségeink, amikor le kell aratni a babérokat - amit most a stáb és a meglévő keret összehozott -, akkor James lesz az első a sorban. A Lakers játéka ugyanis feljavult, mondhatnánk, hogy kikerült a fék, nincsen LeBron, de ez csak részben igaz, ugyanis volt egy nála is nagyobb fék: Russell Westbrook.

Mióta elcserélték, mérföldekkel jobb lett a gárda védekezése, olyannyira, hogy az AS-szünet óta a def. rat. alapján a 3. helyen vannak a ligában, ráadásul az egyik legkevesebb pontot kapják. Látványosan jobb lett a Lakers, mérkőzéseket nyernek, most már reális az esély, hogy megkaparintják a play-in helyek egyikét. Ehhez viszont kell továbbra is az a fegyelmezett védekezés, amit LeBron nélkül csinálnak.

New Orleans otthonába látogatnak, akikről már sokat írtam, gárda még mindig több sebből vérzik, Zion Williamson továbbra sincsen, ahogyan José Alvarado sem játszhat, Brandon Ingram pedig mindig kérdőjeles, nála épp adott nap derül ki, tud-e pár percet vállalni. Ez így nem megoldás, látható, hogy a támadójátékuk szenvedős, nincs meg az a dinamika, ami korábban. Dobott pontokban olyan szinten visszaestek az AS-szünet óta, hogy a 4. legkevesebbet átlagolják (108 pont meccsenként). Ha ehhez hozzátesszük, hogy a Lakers 111 alatt kap átlagban az elmúlt 9 meccs alapján, akkor ez a találkozó jó lehet underre, mert nem valószínű, hogy a vendégek önmagukban berámolnak 120-125 pontot.

New Orleans Pelicans - Los Angeles Lakers: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp