Ez is egy tipikusan olyan meccs, amit a statisztikai mutatók és a józan ész miatt nehéz elengedni, pedig benne van a bukta. Benne van, mert a Phoenix Suns kiszámíthatatlan csapat, viszont amiket tudunk róluk, azok alapján ez is egy olyan meccs, ahol elvileg szenvedniük kéne. Egyrészt, hazai pályán underdogként nem meggyőző a Suns (3-4), igaz, hogy a minta kicsi, de itt jön a képbe a Milwaukee.

Az a Milwaukee, aki a liga jelenleg legjobb csapata, ha minden így marad, akkor valószínűleg megnyerik az alapszakaszt. Mióta mindenki felépült, azóta nagyon egyben van a társaság, összeállt megint az Antetokounmpo - Holiday - Middleton trió, ami jelenleg egy 19-2-es mérleget jelent az utóbbi két hónapra, amivel toronymagasan vezetik az NBA-t. Ellenük dobnak a legrosszabb mezőnybeli hatékonysággal, rendre nehéz szituációkba kényszerítik bele az ellenfeleket, így hiába nagy az aktuális rivális dobási volumene, rossz a hatékonyság, így semmit sem érnek vele.

A net. rat. kiemelkedő, gyakorlatilg 8-10 pontokkal vernek mindenkit, palánk alatti védekezés szintén a leghatékonyabb a ligában. Ezzel szemben ott a Phoenix, akik megszerezték Kevin Durantet, akivel a pályán szinte legyőzhetetlen a Suns, de mikor sérült, de mikor sérült, akkor jön a valóság: 4-5-ös mérleg, de 4 győzelemből csak az egyik volt topcsapat ellen, többi mind kötelező siker. Hat rangadóból ötöt elbuktak Durant nélkül, ebből az egyik épp a Milwaukee elleni volt. Azt ráadásul úgy veszítette el a Suns, hogy Antetokounmpo pihent. Most mindenki egészséges a Bucksnál, csúcsformában vannak, így a Phoenixtől tényleg extra kéne egy hazai győzelemhez, főleg, mert Kevin Durant megint nem bevethető.

Phoenix Suns - Milwaukee Bucks: Hosszabbítással - Mérkőzés tipp