Vannak olyan furcsa csapatok, mint a Sacramento Kings, akik akkor tudnak jól játszani, ha terhelve vannak, nincsen hosszabb kihagyás, hanem 1-2 naponta meccseznek. Egy átlagos franchise teljesítménye a győzelmi rátát tekintve 55-60% között mozog, ha előnyben vannak az ellenféllel szemben pihentetés szemszögéből Ez azt jelenti, hogy mondjuk a Kings 3 napja játszott meccset, míg a Thunder 1 napja, így utóbbinak kevesebb napja volt felkészülni erre a meccsre.

A Kings esetében viszont nem beszélhetünk 55-60%-os mutatóról, hanem a liga egyik legrosszabb teljesítménye az övé, mindössze 31%, kifejezetten rosszak, amikor rápihenhetnek egy-egy meccsre. Szerencséjükre, ez most nincs így, folyamatos a pörgés, márciusban 17 nap alatt lejátszanak 10 mérkőzést, ebből már 6-nak vége is, 4-2-es mérleggel, kis túlzással mindegyik rangadó volt. Az, hogy kikaptak back-to-back a Minnesotától, manapság belefér, ahogyan az is, hogy a liga legjobbja megverte őket (Milwaukee).

Nekik ez az egynapos pihenő az ideális (mint ahogyan a Bulls ellen lesz), ebben az esetben 27-12-es mérlegük (3. hely a ligában), ráadásul ehhez tegyük hozzá, valószínűleg favoritként lépnek pályára Chicagóban (12-3-as mérleg), ez nekik így egy tökéletes helyzet. A Chicagónak már kevésbé, akik egyrészt nem szeretnek underdogként játszani, hiszen a három All-Star már nem képes úgy felpörögni, mint korábban. Másrészt a Bulls a legváratlanabb helyzetekben képes nagy pofonokba belefutni. Egy olyan konstans jó teljesítményt hozó csapattal szemben, mint a Kings, nehéz preferálni egy ingadozó Chicagót, ahol tényleg az dönt, hogy a játékosok milyen állapotban ébrednek reggel. Lehet, hogy pont emiatt nem fognak még play-in-be se kerülni idén.

Chicago Bulls - Sacramento Kings: Hosszabbítással - Mérkőzés tipp