Hektikus csapat ez a Gladbach. Egyik héten megverik a Bayern Münchent 3:2-re, a másik héten pedig 3-4 gólokat kapnak mint például a Lipcse, Mainz vagy a Herthatól is az elmúlt időben. Egy dolog volt viszont közös a nagy zakókban, hogy mind idegenben született ahol a csapat rendre elfelejt védekezni.. Katasztrófális a statisztikájuk vendégként, összesen hét pontot kapartak össze, ez pedig kellően elég indok hogy nagyon messze legyenek a Bajnokok Ligája sőt az összes többi Európai kupaindulást érő helytől. A Borussia-Parkban viszont kiscicából félig meddig oroszlánná változik a csapat (7-2-3 25-15), ezt láthattuk a Bayern ellen is és ez jelentheti bizony a különbséget ma is a csapatok között. Mert ezt leszámítva bizony 30-30 ponttal állnak a felek. Hiányzókat tekintve is hasonló helyzetben vannak. Farke nem számíthat Bensebaini játékára aki eltiltott, illetve Weigl,

Olschowsky és Jantschke sérültek. Ez a lista a vendégeknél Mbom, Agu, Veljkovic és Bittencourt (?) nevével teljes. A Bremen sincs ereje teljében, az utóbbi öt meccséből négyet elbukott, ami még akkor sem túl szép ha a Frankfurt, Dortmund vagy a Leverkusen is ellenfeleik voltak. A minimális céljukat már teljesítették azzal hogy nem lesznek kiesési gondjaik, innentől minden győzelem és pont pedig ajándék, ezért veszélyes ellenfél.

Ellenben a két csapat egymás elleni meccsei is Gladbach fölényt mutatnak. Legalábbis a Borussia Parkban 2015 óta nem kapott ki a csapat a Werdertől, sőt volt 3-1, 4-1 de egyszer 5-1 is a hazaiaknak.

Szerintem otthon tartja a három pontot a Borussia.

A várható kezdő11:

Sippel – Scally, Itakura, Elvedi, Netz – Kramer, Koné – Hofmann, Stindl, Plea – Thuram

Pavlenka – Pieper, ? , Friedl – Weiser, Bittencourt, Gross, Schmidt, Jung – Ducksch, Füllkrug

Tipp: 2-1

Borussia Mönchengladbach - Werder Bremen: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp