Jöhet a már szokásosnak mondható Sacramento Kings idegenbeli siker, legalábbis reményeim szerint. Az idegenbeli mérlege favoritként 13-3 a Kingsnek, elvétve veszítenek, most a fővárosba látogatnak, ahol a Wizards egy back-to-backből érkezik haza, durva vereségbe szaladtak bele Clevelandben. A Cavs félidőre már lesimázta a mérkőzést, esélye sem volt a Wizardsnak, igaz, még egy negyedre feltámadtak, de végül 20 pont feletti vereséggel térhettek haza.

Volt egy kisebb fellángolása a Wizardsnak, de mintha februártól elengedték volna a szezont, nem jönnek már a sikerek, sokszor kilátástalan játékkal kapnak ki, pedig a Kuzma - Beal - Porzingis trió papíron nem mutat rosszul, egy-egy meccsen bárkire veszélyesek, viszont jól látható, nem tudnak konstans jó teljesítménnyel előrukkolni, így marad a három sztár esetében a play-in helyekért való küzdelem, ami szerintem nekik kissé derogáló is.

A Wizards inkább egyének csapata, akik a saját érdekeiket helyezik előtérbe, míg a Sacramento a nagybetűs csapat a ligában, akik látványosan játszanak, önzetlenek a játékosok, elmúlt 20 meccset tekintve pedig a liga második legjobb csapata, csak a Milwaukee van náluk jobb formában. A Kings erőssége az idegenbeli jó teljesítmény, itt még inkább kijön annak a játékstílusnak az előnye, amit képviselnek. Nem görcsölnek rá a találkozókra, jelenleg ők az NBA egyik legszórakoztatóbb és minőségi kosárlabdát képviselő csapata.

Sérülések nincsenek vendégeknél, forma viszont kiváló, Sacramentót mostanában csak a liga legjobbja, a Milwaukee tudta legyőzni, így tényleg valami extra kéne a Washingtontól, de vesztükre akkor, ha kevesebbet pihenhetnek, mint az ellenfelek, akkor nem túl acélosak. A Kings pedig most rákészülhetett erre a találkozóra is, pont ideális a naptáruk, ezért is jönnek sorba a sikerek.

Washington Wizards - Sacramento Kings: Hosszabbítással - Mérkőzés tipp