A szezon végére átvette az első helyet a Philadelphia 76ers az idegenbeli mérlegek alapján. Közelítik a 65%-os arányt a győzelmek szempontjából, ami leginkább annak köszönhető, hogy valami nagyon összeállt 2023-ban, 16-3-as mérleggel rendelkeznek, három vereségük pedig a New York - Boston - Dallas triótól van, vállalható vereségek. Ezen felül azonban olyan csapatokat győztek le, mint Clippers, Kings, Bucks és a Cavs, tehát az elitbe tartozó gárdákat.

Annak ellenére, hogy def. rtg. alapján csak 9. csapat, mégis a védekezési almutatókban (leindításokból, festékből vagy második esélyből kapott pontok) mind jól szerepelnek, általában top5-ben vannak. A meccseiket azonban így sem kizárólag a védekezéssel nyerik, hanem azzal az elképesztő támadójátékkal, ami alapján az off. rtg. 122 pont feletti teljesítményt mutat, második legjobb hatékonyság triplázásból és mezőnyből, illetve legjobb hatékonyság büntetőből ezen időszak alatt.

Nincs óriási volumen a dobásokban - magyarul nem próbálkoznak sokat -, viszont nagyon jól választják meg a kísérleteiket. Ezt mutatja, hogy elsők a ligában a true shooting mutatóban (62,6%), átlag olyan 57-58% között mozog, magasan vezetnek. Joel Embiid a hét játékosa lett megint, olyan alapszakaszt fut, ami alapján egyre többen mondják őt az MVP-nek idén. James Harden kisebb sérüléssel bajlódik, de elvileg bevethető Chicagóban, ahol viszont egy hektikus Bulls fogadja őket.

Ennek több oka is van, hogy a Chicago Bulls nem képes szintet lépni. Egyrészt a nem megfelelő edző, Billy Donovan minden, csak nem jó szakember, ráadásul a sztárok sem illenek egymás mellé. A harmadik, egyben nagyon fontos indok: Lonzo Ball sérülése. Az irányító elit védő lett a posztján, Carusóval együtt egy kiemelkedő periméter védekezést hoztak. Caruso is több, mint 10 meccset kihagyott idén, de Ball kiválása mutatta meg azt, hogy ez a Bulls nem fog működni.

Lonzo Ball pár napja sokadik műtétjén esett át, ezt a szezont biztosan, de valószínűleg a következőt is kihagyja, sajnálatos, mert ezzel veszélybe került a karrierje, nem biztos, hogy látjuk őt többet olyan magas szinten kosárlabdázni, mint sérülése előtt. DeRozan és LaVine nem tudnak elit módjára védekezni huzamosabb ideig, hiába top10-es hivatalosan a társaság, ha a defenzív statokat nézzük, egyszerűen a játékuk nem jó. A 76ers elleni meccset például eldöntheti a Vucevic - Embiid párharc is, utóbbi rendre dominálja a két magasember csatáját, én pedig bízom abban, hogy a Philadelphia jó formája kitart, érvényesítik a papírformát idegenben.

Chicago Bulls - Philadelphia 76ers: Hosszabbítással - Mérkőzés tipp