Ami késik nem múlik ... Az ibériaiak csoda gyereke Carlitos Alcaraz, amit Rio de Janeiróban még nem tudott megszerezni, azt Indian Wellsben a tornagyőzelmével (és Djokovic USA -ból való kizárásával) elérte, újra világelsőként süvít előre felé a listákon.

A mindig párás és meleg Miamiba, Floridába pedig címvédőként érkezett, ahol megcsinálhatja az úgynevezett "Sunshine double" -t is, ami az Indian Wells és Miami egymás utáni begyűjtését jelenti, korábban olyanoknak, mint Federernek, Djokovicnak, Agassinak sikerültek eme tettek.

Még mindig 19 éves Alcaraz de elképesztő lendületet és formát mutat, pedig az év végi hasfalizom sérülése után eléggé aggasztó volt a kép, nagyon kérdése volt mikor éri utol magát, hát nem kellett sok hozzá.Sokan a nagy hármas utáni űrről beszélnek, ám mások azt mondják máris megérkezett a pótlás a spanyol személyében. Erre azt tudom mondani ízlések és pofonok, és azt is, hogy teljesen mást képvisel a mai generáció, mint a 10-20 évvel ezelőtti, fogjuk mi kedvelni a mostaniak játékát is, ha szeretjük a teniszt.

Visszatérve Alcarazra, olyan szenzációs produktumot mutat Miamiban is, amivel nem lehet versenyezni. Fritz is elmondta a ma magyar idő szerint hajnali meccsen, hogy alig bírta tartani a lépést, igazi nyomás alatt volt és nem tudott mit kezdeni a fiatal Hispánnal.

A mai ellenfél a szintén szárnyaló olasz Sinner lesz, hasonlóan szettveszteség nélkül jutott elődöntőbe.

Múlt héten egy szoros két szettesben nyert Alcaraz a taljánnal szemben.

Mérlegük 4-2 Alcaraznak megfigyelhető, akkor nyert az észak-olasz, amikor látványosan jobb formának örvendett, Umagban és Wimbledonban. Most azonban mindketten közel legjobbjukhoz játszanak, és ilyenkor nálam egyértelmű, hogy a spanyol lesz a jobb. Újabb szoros ütközetben, de a nüanszokat jobban kezelő, a nyomást pozitív energiákként megélő Alcaraz fináléba jutását várom.

Alcaraz, Carlos - Sinner, Jannik: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp