Egy frontos háborúra szűkült az Arsenal idei hadjárata.

Mikel Arteta 2004 óta először örvendeztetheti meg az Ágyúsok szurkolóit egy bajnoki címmel. Igazából simán el fogják neki felejteni az Európa Ligás, illetve FA Kupás kudarcot, is, igaz előbbi azért elég fájó lehet még számukra, a nem túl acélos Sporting ellen sikerült ugyanis kiesni. De így legalább mostmár tényleg száz százalékosan a Premier Leagure koncentrálhatnak Ödegaardék. A sorsolásuk finoman szólva nem egy leányálom, szóval a maihoz hasonló meccseket könyörtelenül be kell húzniuk. Egy kellemes ellenfél van ma soron, az a Leeds United, akiket legutóbb idegenben 1-0-ra vertek Artetáék. Otthon egyébként is bivalyerős az Arsenal, a Manchester Cityt leszámítva nem tudták elkapni őket az Emiratesben. Nem igazán elégszenek meg egy sima győzelemmel, általában szeretik jól tönkreverni az ellenfeleket: 14 meccsen 38 gólt vágtak az aktuális londonban vendégeskedőknek. A támadószekcióból ugyan Nketiah ma hiányozni fog, de Gabriel Jesús akár már kezdőként is szerepet kaphat. Trossardot remekül sikerült beépíteni, és Saka és Martinelli is jó formában várja a mai találkozót, kellemes gond lehet a spanyol mesternek összerakni a mai kezdőt.

A Leeds hiába áll a 14. helyen, mindössze 3 egység választja el őket az utolsó helytől, rettentően nagy a tumultus az angol pontvadászat alsóházában. Igazából nem mondható el, hogy csalódást keltő a szezonjuk, ugyanis előzetesen valami ilyesmit vártak tőlük a szurkolók/bukik is. Nem igazán hihetjük azt, hogy pont az Arsenal ellen (ráadásul idegenben) fognak megtáltosodni. Sok a sérült is, a régóta maródi Dallas és Forshaw mellett kiesett érzékeny hiány lesz a nemrég kiesett Wober, és Adams is a védősorból, Gnonto nem bevethetősége pedig a gólszerzési esélyüket gyengíti. Bamford vagy Harrison villanásában bízhatnak a leedsiek, de nem valószínű hogy sok mozgásterük lesz az említett játékosoknak ma.

Ezt az akadályt simán vennie kell az Ágyúsoknak, és nem igazán látom magam előtt azt a forgatókönyvet, hogy a Leeds megnehezíti a dolgukat.

Tipp: 3-0.

Arsenal - Leeds United: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp