A mai napon elstartol a svéd pontvadászat is egy viszonylag egyértelműnek kinéző mérkőzéssel. Tavaly a második helyen végzett Djurgardens fogadja ugyanis a frissen feljutott csapatot azaz a Brommapojkarna-t.

A hazaiak parádés szezont futottak. A 2020-as szezonban elért 4. hely, majd 2021-ben elért 3.hely után tavaly ezüstérmes pozícióban végeztek, de ne felejtsük voltak ők már nemrégiben bajnokok is. A sikeredző továbbra is Kim Bergstrand aki még mindig érez motivációt magában és továbbra is vele kezdi meg a szezont a klub. Az előző évben nem csak a bajnoki eredményére lehet büszke a csapat, hanem a Konferencia Liga szereplésükre is ahol egy nem könnyű csoportból tudtak csont nélkül (5 győzelem, 1 döntetlen) továbbjutni a Gent, Molde, Shamrock Rovers trió előtt. Ennek köszönhetően az idei szezon nem csak kupamérkőzésekkel indult ahol az elődöntőig meneteltek többek között a Malmö-t is búcsúztatva, hanem a Konferencia Ligában is Play-off meccset játszhattak ami ha a Lecz Poznan ellen nem is volt túl sikeres (0-2, 0-3), de felkészülésnek ezek az éles meccsek mindenképp jól jöttek a csapatnak. Hazai pályán kivételesen erős az együttes, akik első helyen végeztek a hazai tabellát tekintve és csak azért nem lettek hibátlanok mert azt a végén három otthoni zakóval elszúrták. Egy érdemi távozójuk votl a védelemből Ekdal révén.

A vendégek nagyon könnyen jutottak fel a legjobbak közé, ám az ott 30 meccsen kapott 40 találat nem túl bizalomgerjesztő. A védelmük sokszor csődöt mondott, az egyik legjobb svéd csapat ellen pedig idegenben kezdeni nem biztos hogy a legjobb opció, akik 15 meccsen 38x zörgették meg a náluk jobb csapatok hálóját a Tele2 Arénában. A csapatukból kettő fiatal titánt is megszerzett éppen mai ellenfelük, de a kezdő hálóőrük Olsson és a védelem alappillérei Frej és Krusnell is távoztak. Helyükre új játékosokat kell beépíteni, ami nem biztos hogy csettintésre menni fog. A barátságos meccsekből sem lehet sokara következtetni hiszen bár jól szerepeltek, érthetetlen módon inkább másod, vagy még alacsonyabb ligás ellenfelekkel néztek farkasszemet a Nörköppinget leszámítva akik szintén majdnem kizúgtak tavaly az Allsvenskanból.

Tipp: Mindkét félidőben betalál a Djurgarden

Djurgårdens IF - IF Brommapojkarna: Djurgårdens IF mindkét félidõben gólt szerez - Igen/Nem tipp