A heti Challenger Tour lillei állomásán is a fináléhoz érkeztünk, ahol a nagy menetben lévő ausztrál Purcell és az igazi terem specialista, fiatal finn Otto Virtanen mérkőzik meg.

Gyorsan lecsapok a unibet adta szorzókra, mert rohamosan zuhannak a szorzók a Hyvinkaaból való lapp fiúra.

Nem véletlen, hogy Virtanennek teremben megy a legjobban, a finn tenisz növendékei rendre a tornatermekben sajátítják el az alapokat, a nagy hidegek elől terembe "menekülve" gyűrik magukat az edzéseken, a vérükben van a püfölős, visszhanggal járó stílus.

Virtanen pedig egy igazi nyerő típus, ezt megmutatta tavaly év végén bergamóban, e hónap legelején pedig Luganóban is, ha döntőbe kerül ott már nem ereszti ki a sajtot a szájából.

Max Purcell teljesítménye előtt se menjünk el. Az ausztrál káprázatosan teljesített a Challenger Tour indiai állomásain, sorozatban három tornát nyert meg, Chennai, Bangalore, Pune sorban, majd egy kis szünet után a múlt héten spanyol földön, Las Franquesas del Valles challenger versenyén jutott a döntőig, most meg ismételten ott van az utolsó lépcsőfoknál. Öt torna három tornagyőzelem és minimum két finalista helyezés. Nem rossz.

Ám látni kell, a terem esetében Virtanent nevezhetjük meg igazi specialistának, aki az elődöntőben szinte átgyalogolt azon a Rodionovon, aki szintén e műfaj kedvelője.

E mellé vehetjük, hogy Purcell eléggé fáradt lehet és ezen a tornán kisebb szerencse, feladás is segítette, de rendre hosszú végjátékú felvonásokon verekedte túl magát a riválisain. Nálam ez a párosítás teremben most egyértelmű finn sikert jósol.

Purcell, Max - Virtanen, Otto: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp