Gólokban gazdag mérkőzésekkel folytatódott szombaton, a válogatott mérkőzések miatti szünet után az OTP Bank Liga küzdelemsorozata és gondolatom szerint a vasárnapi párosításokban sem kell majd csalatkoznunk. Én mindenesetre a 25. forduló legpikánsabbnak ígérkező párosításában, a Ferencváros - MOL Fehérvár találkozóban látok lehetőséget az esetleges sok gólra, amit viszonylag nem is fizetnek rosszul az irodák.

Gondolom ennek az lehet az oka, hogy az általam egyébként nem egy nagy talentumnak tartott Csercseszov Ferencvárosa márciusban elfelejtette a góllövés tudományát. Öt tétmérkőzésen 4 vereség és 1 döntetlen a mérlegük, kettő lőtt gól mellett. Jó ebbe persze beleszólt a rengeteg sérülés és egy EL oda-vissza vágó a német Leverkusen ellenében, de könyörgöm, Magyarország kirakatcsapatáról beszélünk. Ezért is jöhetett jól a zöld-fehéreknek a két hetes szünet, mert az orosz trénernek legalább volt egy kis ideje rendezni a sorokat. Sérültjeik közül többen is újra hadra foghatóvá váltak, valamint a fejekben is lehetett rendezni a motiváció hiányát. Marquinhos a ZTE elleni 1:0-ás vereség során begyűjtötte ugyan az ötödik sárga lapját, ezért most nem játszhat, de a Ryan Mmaee, Adama Traore, Kristoffer Zachariassen fémjelezte támadószekciónak nélküle is tükörsimán meg kell oldaniuk a mai feladatot. Ráadásul ezt már nem is akármilyen játékkal kell hozniuk, hisz ellenfelük az a MOL Fehérvár lesz, akik 25 fordulóval ezelőtt még a legnagyobb ellenlábasuknak számítottak a bajnoki cím elhódításában.

Azt már tudjuk, látjuk hogy a bajnoki címről áhítozó fehérváriakból hogyan lett a kiesés ellen küzdő csapatok egyike, az viszont csak mostanra derül majd ki, hogy ezt az új szerepkört miként tudják kezelni Fejér vármegyében. Szezonbeli sokadik edzőváltásuk után - jelenleg egy bizonyos Bartosz Grzelak az edzőjük -, a kötelezőket szépen hozzák a piros-kékek, de a Fradi azért egy másik kávéház a Vasashoz és a Honvédhoz viszonyítva. Igazság szerint nehéz belőni, hogy mire lehetnek képesek az Üllői úton, az egyébként jó erőkből álló, minőségi játékosokat felvonultató vendégek, de azért egy-két lőtt gólra képesnek tartom Kodróékat. Az, hogy a Fiolát és Hangyát nélkülöző védelmük, ahová újra csatlakozhat majd a fegyelmi vétségek miatt száműzött Nego, miként tudja megállítani a hazaiakat, szintén egy rejtély. Leginkább úgy gondolom hogy sehogy, de lehet ezt csak én látom így.

Az .org főoldalas tippjét a magam részéről is telitalálatnak tartom, de szerintem a presztízs miatt ez a meccs nem fog döntetlenbe megállni.

Ferencváros - MOL Fehérvár: Gólok száma - Felett/alatt tipp