Nem kevesebb mint hét fordulót rendeznek áprilisban a magyar másodosztályban, a Merkantil Bank Ligában, tehát érdemes fél szemmel ide is figyelgetnünk, mert a hónap végére szerintem az érdemi kérdések itt is eldőlnek majd. Én egy különlegesen fontos találkozóval, a Békéscsaba 1912 Előre – HR-Rent Kozármisleny találkozóval nyitom az írásaim sorát, melyre a "hatpontos" jelző már csak üres frázisnak tűnhet, annyira fontos lenne mind a két csapat számára a három pont. A jelenlegi formák és a hazai pálya előnye miatt én inkább a hazai lila-fehérek mellett teszem le a voksom, annak ellenére is, hogy a fogadási piac közel háromesélyesre próbálja meg kihozni a találkozót.

Öt veretlenül megvívott találkozóval a háta mögött vonult a válogatott meccsek miatti pihenőre a Békéscsaba, hogy erőt gyűjthessen a hosszú hajrára. Ha azt veszem figyelembe, hogy ezalatt a négy döntetlent és egy győzelmet magába foglaló sorozatban milyen nehézségekkel (betegség, sérülés) kellett megküzdenie Brlázs István Gábor csapatának, akkor azt kell mondanom, hogy összességében erőn felül is teljesítettek a csabaiak. A heti munkával kapcsolatban már optimistán nyilatkozott a szakvezető, hisz elmondása szerint "A héten nagyjából már kiegyenesedtünk és igyekeztünk úgy felkészülni a vasárnapi bajnokira, hogy itthon tudjuk tartani a három pontot, ennek megfelelően fogunk majd pályára lépni.". Barátaimmal beszélgetve azt már csak én teszem hozzá, hogy mennyiségben és minőségben is megvan szerintem az egykor szebb napokat látó alakulat és ma komoly lépést tehetnek ahhoz, hogy mihamarabb elkerüljenek az osztályozót jelentő 17. helyről.

Az utolsó helyezett Kozármislenynél is nagy a fogadkozás a szezon hátralévő részét illetően, de én kívülállóként úgy látom, hogy kicsit fordítva ülnek a lovon a Baranya vármegyében. Utolsó ötmeccses szériájukon négy vereséget szenvedtek el egy döntetlen mellet és ezeken a találkozóikon egyszer terhelték meg az ellenfeleik hálóját. Most egy ilyen értékelhetetlen teljesítmény mellett bizonygatják a nagyérdemű felé, hogy Ők milyen csodálatos focit játszanak, mert az InStat szoftver általi számítások ezt mutatják. Maradjunk annyiban a focit gólra játsszák és náluk például az edzőváltás ( Szekeres Zoltán helyét a visszatérő Márton Gábor vette át) jótékony hatása sem jelentkezett. A 2023-as mérlegük 3 döntetlen és 5 vereség, melyből különösen a legutóbbi Dorog ellen hazai pályán elszenvedett 0:1 arányú vereségük lehet fájó, hisz poszt-riválisuk verte Őket.

Lehet tükörsima meccs lesz, lehet nyögvenyelős hazai szempontból, de úgy gondolom, hogy a 3 pont a Viharsarokban marad majd a 90 perc végén.

Bekescsaba - Kozármisleny: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp