Kezdetét veszi a fő salakszezon melynek egyik első helyszíne a mesés Estoril. A hétfői napra kinéztem egy elég csábító szorzójú találkozót. A Radu Albot – Sebastian Baez összecsapást.

A moldáv származása ellenére egész karrierje során elkerülték a sikerek salakon és kijelenthető,hogy botrányosan rossz e borításon. Challenger tornákon próbálkozott tavaly is,de ott is inkább az ütőit pakolgatta mintsem az aláírásokat osztogatta volna. Ahhoz,hogy pozitív szemcsés mérleget találjunk Albot esetében egészen vissza kell menni 2016-ig. Ezek is szinte majdnem csak Challenger tornák voltak. A legnagyobb eredménye néhány 250-es tornán elért győzelem,de ez az egész pályafutására levetítve állja meg csak a helyét. Ráadásul bármennyire is úgy tűnt magára talált februárban olyan gyorsan szét is csúszott a játéka,mert az utóbbi 5 meccséből egyet nyert és a többin még szettet sem sikerült behúznia. Természetesen kemény pályás találkozók amelyek a játéka erősségét képezik.Így az év első salakos meccsén mire számíthatunk tőle?! Maximum 4-5 játékra szerintem.

Ellenfele az argentin salak mágus lesz aki februárban már hangolódott az európai salakszezonra,mert a februári dél-amerikai szemcsés tornákon versenyzett. Abszolút elégedett lehet a teljesítményével még ha nem is maradéktalanul,de két kört minimum ment 3 tornán is és a cordobai tornát nem mellesleg megnyerte. Azért ez finoman szólva is jó alapot jelent e torna kapcsán ahol ráadásul címvédőként léphet pályára.

Nagy meglepetés lenne ha egy kicsit is meg tudná szorognatni Albot az argentint. Gyors találkozóra számítok ahol érvényesíti a papírformát Baez.

Albot, Radu - Baez, Sebastian: Szett hendikeppel - Hendikep tipp