A nemzetközi kupamérkőzések helyett ezúttal a nemzeti kupaküzdelmekre fogadhatunk hét közben, melyből természetesen kis hazánk sem marad ki. A Magyar Kupa sorozatban immár a döntőbe jutás a tét, ezért mind a két elődöntő különös jelentőséggel bír, hisz a kupagyőztes a következő szezonban indulhat a nemzetközi porondon is. A sorsolás tükrében azt sem túlzás kijelenteni, hogy a mai Zalaegerszegi TE - Puskás Akadémia mérkőzés továbbjutója lesz ennek a sorozatnak a legesélyesebbje a végső győzelemre. Ennek tükrében egy különösen éles találkozóra számítok, ahol gondolatom szerint a góloknak sem leszünk híján.

A bajnokságban ellentétes célokért küzdenek ugyan a felek, de ez jelen pillanatban másodlagos tényező, hisz egy esetleges kupagyőzelem, mind a két félnél megkoronázhatja az egész szezont. A ZTE a kiesés ellen küzdő csapatok számát gyarapítja, de egyenlőre nincs közvetlen veszélyben. Vendégeik a dobogó harmadik fokáért küzdenek látótávolságon belül, de egy kupasikerrel már a legsikeresebb szezonjukat zárhatnák a felcsútiak.

A bajnoki formák egyértelműen vendégsikert sejtetnek, de egy kupameccs az mindig magában hordozza a meglepetés lehetőségét. Ezért úgy gondolom, hogy a Moniz által irányított zalaiak hazai környezetben mindenféleképpen rámennek a győzelemre. Ehhez viszont arra lesz szükségük, hogy Eduvie Ikoba mellé a többiek is felzárkózzanak a csapat eredményességét tekintve. Nem sebezhetetlen a PAFC védelme, ezt hétvégén Kisvárdán is bizonyították, viszont egy gól a továbbjutáshoz szinte borítékolható hogy kevés Hornyák Zsolt csapata ellen.

Kevés, mert ha már a hétvégét említettük, akkor azt is láthattuk, hogy kétgólos hátrányban sem zuhantak össze a vendégek a Várda elleni meccsükön. Mondjuk ez igaz volt a ZTE-re is. Nem túlragozva a dolgokat, a jelenlegi PAFC úgy mennyiségben, mint minőségben jobb játékosokkal rendelkezik a jelenlegi ZTE-nél és ha ezzel okosan gazdálkodik a szakmai stábjuk, akkor gólokkal nyerhetik a kupaelődöntőt.

Mind a két csapattól várok gólt a találkozón ami jó alapot szolgáltat a tippemhez. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy valamerre elbillen a mérleg nyelve a 90 perc során, tehát lehozzák a csapatok a minimum 3 gólt az üdvösséghez.

Zalaegerszegi TE - Puskás Akadémia: Gólok száma - Felett/alatt tipp