A Copa del Rey 2022/2023-mas kiírásában természetesen a végjátékban érdekelt még a Barcelona és a Bilbao is. Hogy a fenébe ne, ezek a csapatok számítanak a Király Kupa specialistáinak. A Bilbao rendre eljut akár még a döntőig is, pl. a Covid érában mindkét döntőn ott volt, most megint. Ez a baszk csapat tényleg egyedi, hétvégén Sancet szinte életfogytig tartó szerződést írt alá, a meccs végén külön procedúra volt a bejelentés, elképesztő egy csapat. De a hétvégén a bajnokin egy előre lezsírozott remivel jött elő a Bilbao, és remi lett a Mallorca elleni meccse az Osasunának, stílusos 0-0.

Az fix, hogy védekezni mindkét csapat piszkosul tud.

Az odavágón az Osasuna 1-0-ra nyert, mi más célja lenne, mint az előnyét megőrizni. Itt semmi kockázatot nem fog vállalni a vendégségben játszó együttes. Januári bajnoki meccsük is 0-0-lal ért véget. Mindkét csapatra jellemző, hogy kemény, fizikális focit játszik, viszont sportszerű együttesek. Egymást különösen tisztelik, főleg ezek az északi csapatok, piszok nagy az összetartás köztük. Van egészséges rivalizálás, nyerni akar mindkettő, de az fix, hogy nem lesz vérfürdő. Jó, azért ne zárjuk ki, a meccs hevében minden előfordulhat, de a két klub tiszteli egymást.

Én úgy vélem, a Bilbao igazi erőssége, a két Williams sebessége megint nem tud majd kamatozni, hisz a navarraiak defenzívek lesznek, mélyen védekeznek. Így az átlövések segíthetnének, főleg ha egy beakad, de az Osasuna szerintem akkor sem váltana taktikát, ha 1-0 lenne az állás.

Márpedig ahogy a Bilbao, úgy az Osasuna is piszkosul ért a védekezéshez, a játék tördeléséhez.

Az én tippem, hogy a felek megint 2,5 gól alatt maradnak.

Athletic Bilbao - Osasuna: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp