Óriási csalódás a Club Brugge számára ez az idei szezon. A címvédő nem valószínű hogy újra bajnok tudna lenni hiszen tetemes lemaradásban vannak a vezető kettős, a Genk-Royal Union SG mögött. A közel húsz pontos hátrányuk bár a felére csökkenhetne ha bejutnak a Bajnokság playoffba, de az ott lejátszott hat meccs alatt kizárt hogy előzni tudnák bármelyik riválist is.

Minimális elvárás innentől kezdve hogy legalább a top4-be végezzenek, majd az Antwerpent letaszítva a dobogóról odaérjenek a top3-ba ami viszont csak Konferencia Liga indulást ér ami az idei Bajnokok Ligája menetelés árnyékában egyértelmű kudarc. A maradék három mérkőzésre a sorsolásuk kedvezőnek mondható, így realitás hogy a Gentet akiknek a következő mérkőzése a jelenlegi ezüstérmessel lesz és még a Konferencia ligában is harcban vannak, két pontos hátrányból megfoghatják.

Az első lépés a háromból a lehető legkönnyebbre sikerülhet, ugyanis a már szinte biztos kieső, egész szezonban alulteljesítő Seraing Unitedet fogadják. Azt a csapatot akik 19 pontot tudtak felmutatni 31 mérkőzésen, így újra az osztályváltás szele fenyegeti őket immáron sokkal keményebben. A Mechelen ellen nagyon bíztató játékot mutatott újra a csapat. A 0-3-as idegenbeli sikerrel záródó meccsen a védelem olyannyira hibátlanul teljesített hogy Mignoletnek szinte dolga sem akart, támadásban pedig Lang vitte a prímet a maga két góljával. Hazai pályán a Brugge az egyetlen csapat akik csak egy alkalommal szenvedtek vereséget a 15 meccsükből (igaz hat remi is becsúszott).

A két csapat őszi meccsén 0:2re győztek Vanakenék, szerintem most otthon egy igazi gálaelőadás lehet. A vendégeknek szintén győzelemre kell játszaniuk, így talán kicsit nyíltabb focit játszanak ami még több lehetőséget biztosít a CB játékosainak.

Tipp: 5-1

Club Brugge - Seraing United: Club Brugge mindkét félidõben gólt szerez - Igen/Nem tipp