Itt Szabolcsban csütörtökön végig esett a hó, és meg is maradt java része, 10-15 centi is van néhol, szóval kegyetlen, ahogy a pattanó rügyek, virágzó fák között sétálok, és látom, hogy megint ráb...sztunk.

Valamelyik nap olyan szél fújt, hogy az északra tartó vadludak kb. visszafelé repültek akaratuk ellenére. Szegények olyan hangokat adtak ki, mintha kínozták volna őket, látszott a küzdelem, milyen melót tesznek bele. A kis madárkák is meg vannak lepve, a ligetes erdőkből visszatértek, hisz sehol egy bogár, magvak, mindent hó fed...

Hogy jön ez ide, fogalmam sincs, de az fix, hogy sokkal inkább van karácsonyi hangulat, mint húsvéti. Mondtam is mutternak, bejglit süssünk, ne fantaszeletet :D

Na, de rátérve a meccsre, amit én várok, az nem sok. A Mezőkövesd Kutyával egy defenzív focit erőltető együttes, minimálisra van redukálva a támadójáték, az is olyan semmilyen. A 2023-mas naptári évben egy ZTE elleni 1-4 rondítja a képet, az egyetlen overes találkozó, a többi max két gól hozott. Ez a 'kavics' még a Paks ellen is underezett, bár tény, az még átmeneti meccs volt a Waltner-era után.

Viszont a Kövesd tényleg egy passzív alakulat, otthon sem erőlteti a támadásokat, legyen meg egy pont, aztán ha elöl összejön valami, az extra. A DVSC elleni utolsó 8 meccsük vagy max egy gólt hozott, vagy lejött a 3,5 over is. Én most nem igazán látom benne a négy gólt, ergo megint maradnak 2,5 alatt. Blagojevic-csel a Loki igencsak sokat fejlődött, szerintem a legtöbbet fejlődött csapat, emlékezzünk csak vissza, mekkora bakik jellemezték még nyár végén, ősz elején a Debrecent. Kiszűrték a necces 'elemeket', és manapság már alapvetően stabil csapat a DVSC. Előfordulnak hibák, de hol nem.

Egy iksz alapvetően egyik csapatnak sem annyira rossz. A 'kövesd is gazdagodik egy ponttal, egy erősebb csapat ellen, a Debrecen pedig idegenben szerez pontot, és ha azt nézzük, hogy a KTE és a Puskás meccsén valaki tuti pontot veszít, a Paks meg a Fradi ellen játszik, még előre is léphet ebben a körben a DVSC a remivel.

Ha a 2,5-ös line mellett nézzük az over/under táblázatott, messze a Kövesd tolta a legtöbb undert 9/16 arányban. Ehhez képest az 1.91 szerintem korrekt. Ha Andó-Szabó nem rendez valami büntetőfesztivált, szerintem ez a tipp nem lesz romlott. Tipikusan olyan tipp, ami így bemelegítőnek jó a hétvége előtt.

Mezőkövesd - DVSC Debreceni: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp