Bár megrendítő vereséget szenvedett a Napoli az előző fordulóban, pánik hangulatról szó sem lehet a klubnál. A csapatnak ugyanis annyira magabiztos előnye van, amit elherdálni a világ nyolcadik csodája lenne, 10 fordulóval a vége előtt kijelenthetjük hogy ők lesznek a bajnokok ha nem történnek újabb súlyos pontlevonások mint a Juventus esetében.

Senki sem számított a Milan elleni zakóra, de a 0-4-re végképp nem. Pláne hogy a lehető legjobb csapatát vezényelte pályára az olasz mester, Osimhent leszámítva aki sérüléssel küzdött, ám mai játékára már van némi esély. Ez főleg azért pikáns és érdekes mert a két csapat egymás ellen mérkőzik majd meg néhány nap múlva a Bajnokok Ligájában is. De ne szaladjunk ennyire előre, ma még egy fontos meccs vár Spalletti csapatára ahol ha hozzák az egész szezonban mutatott játékukat akkor nem lehet kérdés a győztes kiléte. A 44 pontos különbség ugyanis nem hazudik. A Napolit már végletekig dícsértük abszolút jogosan. Nem csak piszok eredményes, de látványos játékot is játszanak és olyan új játékosokat tudtak beépíteni mint Khvicha Kvaratskhelia aki első szezonjában már 14 gól és 14 assziszt a mérlege mindössze 31 mérkőzésen, ami egészen elképesztő statisztika.

Az ilyen eredmények és játékosok ismeretlen fogalmak a Lecce oldalán. Jól kezdték a szezont, viszont most elég mély gödörbe kerültek zsinórban elszenvedett öt vereséggel. Marco Baroni alatt inog is a kispad, egyetlen szerencséje hogy a jó rajt okán még mindig magabiztos nyolc pontos előnyük van a kieső helyen álló csapatokkal szemben. Ősszel nagy meglepetésre 1:1-es döntetlennel búcsúztak Nápolyból, most viszont még nagyobb csoda kéne a pontszerzéshez. Nem csak öt vereségük van egymás utániban, hanem gólt sem lőttek ezeken a meccseken. Blin sárga lap miatt eltiltását tölti ma, illetve Dermaku és Pongracic játéka kérdéses még. Hazai mérlegük pocsék, csak a Cremonese és a Sampdoria teljesítették alul.

Könnyed vendég győzelmet várok amivel feledtetik a Milan elleni 90 percet.

Tipp: 0-2

Lecce - Napoli: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp