Javában zajlik a 2023-mas női IIHF jéghoki vb, mondjuk egyszerre három is, de a legjobbak Kanadában randevúznak. Legalább egy meccsen minden csapat jégre lépett, köztük a magyar, amely Huszák vezérletével 4-2-re nyert Franciaország ellen. A kötelezőt tehát letudtuk, lehet készülni a svédek ellen.

A svédek ellen. Svédország egy nagyon-nagyon komoly, nem várt pofont kapott a németektől. Kegyetlen nagyot szólt, hisz a sima német győzelem szorzója 10.00 körüli volt. Ehhez képest nem egy bemákolt 2-1 volt, hanem 6-2-es komoly KO. Ezzel a németek kb benn is mradtak, mert nincs az az Isten, hogy a harmatos franciákat ne verjék.

Abstreiter nagyon komoly a kapuban, 94%-ot hozott a svédek ellen, 33 lövésből 2-őt nyelt be. Előtte ellenük felkészülési meccsen lehúzta a rolót, 1-0-ra nyertek a németek.

Egyébként ha itt tartunk, a finnek 14-1-es meccse a franciák ellen elég atipikus volt. A finnek nem szokták így szórni a gólokat, más kérdés, hogy a friss feljutó franciák nem ehhez a szinthez szoktak. A finnek megérezték a vérszagot, és vágtak 14 gólt. A németek 6-2-es meccse a svédek ellen szintén a semmiből jött. Viszont Abstereiter ellenünk nem engedett gólt, a svédek ellen össze-vissza kettőt. Remek formában van. Azzal, hogy a német csapat behúzott egy extra meccset, ráadásul remek gólaránnyal, így a finnek ellen a veszteség minimalizálása lesz a cél. Ha ki is kapnak, max picivel kapjanak ki. Épp ezért én nem várok nagy gólesőt. A németek sokat fejlődtek, és mostanában már vállalható zakókat kapnak csak a finnektől. Sőt igazából még egy igencsak underes 2-3 gólos meccset is el tudok képzelni.

Finnország (n) - Németország (n): Összes gól - rendes játékidõ - Felett/alatt tipp