A Fortuna Liga 26. fordulójában a Slovan Liberec a Zlín együttesét fogadja.

Csalóka a Liberec

A cseh futballban kevésbé jártasaknak annyit érdemes tudni a hazaiakról, hogy a Liberec egyáltalán nem rossz csapat, sőt a nemzetközi kupaindulást jelentő helyekért is harcban lehetnének akár. Ők bekerültek egy elképesztő negatív spirálba, képtelenek nyerni (utoljára 8 mérkőzéssel ezelőtt, több mint 2 hónapja hagyták el a pályát győztesen) és teljesen görcsösen játszanak, ezzel jelenleg mindössze 10. helyet foglalják el a 16 csapatos tabellán. Hét győzelem nélküli mérkőzést nem lehet mosdatni, de azt azért látni kell, hogy ezekben a hetekben azért egy elég combos csomagot kaptak ellenfélként: az első hat csapatból öttel plusz egyaránt idegenben a szintúgy nem rossz Mladá Boleslavval, illetve Ostravával hozta őket a sors...ebben papírforma szerint is legfeljebb 1-2 győzelem van benne.

Edzőbuktatásról szó sem lehet

A cseh fociban nem igazán szokás az edzőbuktatás. A bajnokság rendszere úgy van felosztva, hogy oda-visszavágó után a csapatokat bajnoki címért és kupaindulásért küzdő felsőházra, egyetlen nemzetközi helyért harcoló középházra és kiesés ellen küzdő alsóházra osztják, ahol a pontokat megtartva egy újabb kört játszanak egymás ellen az azonos házban lévők. Ha edzőbuktatással foglalatoskodnának a játékosok pontosan az lehetne a különbség az alapszakasz végén, hogy becsúsznak-e egy fentebbi házba, ami teljesen más szájízt ad egy szezonnak. Persze nem stabil a pad közel sem Luboš Kozel alatt, ha kikapnak ma akkor szerintem meg is válnak tőle, de itt azért a Liberecnek nem szabad problémának lenni a 7-10. helyig terjedő középházba jutással (aminek jelenleg az utolsó, 10. helyén állnak).

Hiányzó az előző meccsen kiállított szárnyvédő, Dominik Preisler, a lábtörésből felépülő, utoljára nagyon rég pályára lépett, egykori cseh válogatott Gebre Selassie és a szintúgy régóta sérült fiatal csatár, Denis Višinský.

A Zlín borzalmas

Amióta csak emlékszem a Zlín teljesítményét nehéz minősíteni. Talán 1-2 szezont leszámítva minden egyes évben képesek végrehajtani azt a bravúrt, hogy stabilizálják a pozíciójukat kiesést jelentő pozícióban aztán a legvégén mégis minimális pontelőnnyel bentmaradnak. Most is utolsó előttiek, de csak pontegyenlőségben az utolsó helyezettel. Oké, az előző fordulóban megverték 5-1-re a Dynamot, a padon Pavel Vrba egy sokat látott, többre hivatott edző de attól ez még egy pocsék csapat, nem látok semmi okot optimizmusra.

Hiányzó náluk egyedül az eltiltott Martin Fillo a védelemből, de ő mostanában amúgy is nettó hátrány a folyamatos eltiltásai miatt.

Hatalmas value az odds

Még nem jött el a Zlín ideje, ők az alsóház kezdetétől fognak elkezdeni vitézkedni és nagy összegben mernék rá fogadni, hogy idén is szokásosan bentmaradnak - ma azonban a Liberec hazai pályán bizonyítani fogja, hogy az elmúlt 7 mérkőzés csak egy kisiklás volt. Erre az 1.85 odds tökéletes, nagyon alábecsülik a Slovant (vagy túlbecsülik a Zlínt?).

Slovan Liberec - FC Fastav Zlín: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp