Valami azt súgja, hogy az elmúlt időszak nézhetetlen MOL Fehérvár - Újpest FC rangadóit ezúttal a sarokba tehetjük és a kényszer hatása miatt ma kaphatunk egy olyan mérkőzést, melyet a semleges szurkolók is élvezhetnek. Kényszerről beszélek, mert a mostani szezonra mind a két klub sokat tett azért, hogy ezt a mostani összecsapást igazi kiesés elleni rangadóvá emeljék. Egyenlőre mind a ketten a képzeletbeli vonal felett helyezkednek el, de kényelmi pozícióról egyikük esetében sem beszélhetünk, mert fő üldözőjük a Honvéd holnap valószínűleg begyalulja az atomjaira hullott Vasast. Ezért lenne létkérdés a mostani összecsapásukon mind a két fél számára a három pont begyűjtése. Ehhez pedig gólok kellenek.

Mind a két oldalon érzik a veszélyt, ezért mind a két klubnál az utolsó mentsvárhoz, az edzőváltáshoz folyamodtak. A MOL Fehérvárnál Bartosz Grzelak érkeztével már érzékelhető a javulás, hisz a Honvéd kötelező legyőzése után a bajnokaspiráns Ferencvárosnál is pontot szereztek Kodroék. Tették mindezt egy élvezhető meccsen, jó focival. A minőség eddig is megvolt a fehérváriakban, az már a magyar "szakma" szégyene, hogy Svédországig kellett azért menni, hogy ezt valaki ki is hozza belőlük. Olybá tűnik, hogy Grzelak keze alatt kezd helyre állni a világ rendje és azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy ennek ma az Újpest issza majd meg a levét.

Az az Újpest, ahol szintén a kispadon történő frissítést választották megoldásnak a bennmaradás kivívásához. A menesztett Kruscic-nak a PAFC elleni vállalhatatlan 5:1 jelentette a végső búcsút az UTE-tól, míg elődje-utódja Nebojsa Vignjevic egy parádés 3:2-es ZTE elleni hazai győzelemmel nyitotta újabb újpesti korszakát. Az igazi vizsgamunka viszont ma vár Csobothékra és azt már borítékolni merem, hogy lőtt gólok nélkül nem sok esélyük lehet egy esetleges sikerre a liláknak. Tehát szerintem itt a 0:1 nem lehet opció, mert pontosan az újpestiek védelme kapta a legtöbb gólt a ligában. A játékmester Croizet kiesése nem könnyíti meg az újpestiek helyzetét, de dacból láttam én már ezt a csapatot jól játszani.

Nálam ez a forduló rangadója, mert itt komoly tétért, a bennmaradásért folyik majd a küzdelem. Ennek megfelelően gólokkal fűszerezett változatos csatát várok a küzdő felektől.

MOL Fehérvár - Újpest FC: Gólok száma - Felett/alatt tipp