Az NB1 aktuális fordulójának szombati játéknapján csap össze egymással Felcsúton a Puskás Akadémia és a Kecskemét gárdája.

Mindkét csapat rossz szájízzel vághat neki a szombat délutáni ütközetnek, hiszen legutóbbi tétmeccsüket elvesztették a felek. A Kecskemét a legutóbbi körben elvesztette makulátlan hazai mérlegét a Mezőkövesddel szemben (0:1). Kissé meglepő volt, hogy pont a Matyók rontottak bele Szabó István csapatának veretes otthoni sorozatába (6-6-0), ám mindehhez nagyon kellettek Piscitelli óriási bravúrjai a meccs hajrájában. A Kecskemét ordító ziccereket hagyott ki, s amikor nem éppen a támadók lábai remegtek meg, akkor az olasz hálóőr akadályozta meg az egyenlítést.

Kérdés tehát, hogy a vereség miként marad meg az alföldi fejekben?

A Puskás Akadémia sem éppen jókedvvel vág neki a csörtének, hiszen kedden este drámai körülmények között zúgtak ki a Magyar Kupa elődöntőjéből. A Zalaegerszeg elleni meccs a rendes játékidőben 0:0-ra futott ki, s a továbbjutás kérdése a kétszer 15 perces extra ráhúzás 119. percében dőlt el Bartolec szerencsétlen öngóljának köszönhetően.

Adott tehát két rosszabb eredményű párharcból kikászálódó felsőházi együttes. A két fél közül talán a Puskás van rosszabb mentális állapotban ezzel a kieséssel, illetve a Kecskemét többet is tudott pihenni, mivel nekik már régóta nincs kupakötelezettségük.

Engem pont ezért lep meg, hogy az irodák a valóságtól némiképp elrugaszkodva túlfavorizálják a cseppet sem kiegyensúlyozott felcsútiakat, míg a Kecskemét győzelmére jóformán 25%-nyi esélyt adnak. Mindezt annak ellenére, hogy az idei szezonban eddig mindkét találkozójuk egyaránt 1:1-es döntetlenre végződött. Magyarul legutóbb a Pancho Arénában sem tudta két vállra fektetni a Kecskemétet a Puskás.

Véleményem szerint ezúttal is benne van a pakliban, hogy pontosztozkodással végezzenek a felek. A Kecskemét szerintem az eddigieknél még keményebben fog küzdeni, s igyekszik minél előbb visszatérni a pontszerzés útjára, nehogy egy újabb vereség egy esetleges hullámvölgy kezdete legyen. Szerintem a Mezőkövesd ellen sem érdemeltek zakót, jól játszottak, ezúttal pusztán a szerencse elhagyta őket.

A Puskás pedig teperni fog a dobogós helyezés megszerzéséért, ám ez a Felcsút érzésem szerint idén nem olyan jó együttes, mint azt előzetesen várni lehetett.

Tippem: nem szakad meg a sorozat. 1:1-es döntetlen

Puskás Akadémia - Kecskeméti TE: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp