Elméletileg Bajnokok Ligája helyekért folyik a küzdelme a két csapatnak, de ha őszinték akarunk lenni, akkor nem sok esélye van az együtteseknek a BL-re. Nem azért, mert olyan gyengék lennének, hanem mert a többiek esélyesebbek. Valljuk be, a City, Arsenal, MU és Newcastle négyes most kimagaslik. Persze, hogyha a MU megnyerné az EL-t, akkor megnyílhatna egy kiskapu, de erre játszani életveszélyes.

A Tottenham csapata összeomlott. Antonio Conte totális kiborulásának nem lehetett más következménye, mint a kirúgás. A helyetteseként beugrott Cristian Stellini egyszer jót csinált, amikor Conte eltiltásakor a Chelsea-t a vezetésével 2-0-ra verték meg, de a legújabb beugrásakor, hétfőn az Everton ellen botrányosan gyenge játékot játszottak. Lényegébenkapura lövés nélkül játszották végig a meccset, holott a Stolverkosok végig 10 emberrel nyomták. Tele vannak sérülttel, meg eltiltottal, a játékosok mentálisan a béka segge alatt vannak.

Sok elemzést olvastam el a meccsel kapcsolatban. Szinte kivétel nélkül mindenki 1-2-es végeredményt jósolt. Ennek alapja a fentebb leírt állapot.

A Brighton De Zerbi mesterrel szárnyal, élvezetes, jó focit játszanak. Szerintem fejlődött a csapat az olasszal, jobbak, mint Potter idején. Egyrészt ott van a látványosabbá válás, másrészt pedig a dinamika fejlődés is. Ráadásul felfedeztek egy új sztárt is, aki fiatal kora ellenére nagyon jó játékot játszik. Evan Ferguson játéka idézi egy kicsit nekem a fiatal Wayne Rooneyt (ne nevessetek ki), a Bournemouth ellen szerzett gólja baromira szép volt.

Egy kis bátorságot próbálok belevinni a tippbe. Szerintem itt döntetlenre nem lehet játszani, nincs értelme. A Brighton nagyon egyben van, kompakt csapat, menni fognak előre. A Spurs vergődik, de ahol Kane játszik, ott egy gól mindig becsusszanhat korán. Nekem az első félidő két gólja tetszetős ezért.

Tottenham - Brighton: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp