Az elődöntőket rendezik Bogotában ahol akadtak bőven meglepetések. Az egyik találkozó a Franceska Jones és Tatjana Maria összecsapás lesz.

Az irodák eléggé túlbecsülik a németet aki salakon nem épp acélos. Hiába címvédő a lendülete tavaly is a torna végeztével el is illant. Ráadásul tudjuk,hogy címet védeni borzasztó nehéz és ritka esemény pláne női mezőnyben. A kor sem segít,hogy egy ilyen hosszú menetelést hullámvölgyek nélkül végigbírja. Szett veszteség nélkül jutott el az elődöntőig ő is ahogy a brit is,de a papíron a legnagyobb ellenfél az olasz Brancacchio volt aki 200-n kívül a ranglistán.

Jones egy év kihagyás után februárban kezdett újra versenyezni. A brit lány abszolút salak játékosoknak számít. A torna alatt egyértelmű,hogy kinek volt nehezebb sorsolása. Az első fordulóban Parrizas Diaz személyében egy nagy skalpot gyűjtött be a brit. A játékot kiválóan olvasta és sokkal jobban adogatott spanyol vetélytársánál. Szereti magasan felpörgetni a labdát amelyek ráadásul vonal közeliek. A legnagyobb fegyverét is gyakran alkalmazta amely egyedi stílust kölcsönöz neki. Ez a váratlan és éles szögben megütött tenyeresei ami rengeteg fejtörést okozott Parrizas Diaznak is. Nyomás alatt jobban játszik,mint jelentős előnyben. A spanyol az első szett elvesztése után teljesen megzuhant.

A negyeddöntőben is egy top40-es salak játékost kapott a brazil személyében ,de őt is két szettben legyőzte. Jól játszott és élt a lehetőségeivel. Ez a gyors siker csak tovább erősíti a magabiztosságát.

A fiatalság lendülete és a sok év salakon eltöltött idő szerintem kifizetődik a brit számára aki élete formájában van.

Jones, Francesca - Maria, Tatjana: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp