A szombati játéknap leginkább várt meccse sokak számára a Dortmund - Union Berlin összecsapás. A jelenleg Bayern München mögötti két dobogós meccsén viszont viszonylag egyértelműnek tűnnek az erőviszonyok. Mindkét fél a német kupából való kiesést szeretné feledtetni ezen a "hatpontos" rangadón aratott győzelemmel.

A Dortmund alaposan megszenvedett a Lipcse elleni kupa meccsen. A csapatnak nagyon nem ment a játék, sokat elmond hogy egy 2:0-ra elveszített meccsen Kobel volt a legjobb játékosuk aki kilenc alkalommal mutatott be védést amivel megmentette csapatát a súlyos vereségtől. A végeredmény persze ugyanaz, a gárda kiesett a Bajnokok Ligája után a kupából is, így már csak a bajnokságra kell összepontosítaniuk ahol remek esélyük van akár a bajnoki címre is. Ezt a Bayern elleni zakó ugyan beárnyékolta, de az első félidős vergődésük után a második játékrészben összekapták magukat és meg is nyerték azt a 45 percen Can és Malen góljaival. Nem szabad elmenni amellett a tény mellett, hogy a Signal Iduna Parkban szinte verhetetlen a csapat. idén hat meccs 6 siker, közte a Chelsea legyőzésével is a BL-ben, de összességében is (10-1-1 36-12) a mérlegük a bajnokságban jelen szezonban ami egészen parádés. Hiányzóik közül Schlotterbeck továbbra sem bevethető, illetve Haller játéka kérdéses még.

Az Union Berlin szintén nincs rossz formában, utolsó négy bajnokiján veretlen maradt. Pár napja a kupában viszont ők is szenvedősre vették a figurát és bár a második félidő elején való sorcserével jelentősen javult a játékuk, már az addigra kialakult eredményen (2-0) nem tudtak változtatni. A mai helyzetük viszont azért nem rózsás mert ők is hazai pályán brutálisan jók (9-4-0), de idegenben bárki ellen képesek pontokat hullajtani, nem hogy az egyik legjobb hazai mérleggel bíró csapat ellen. Schafer az egyedüli akire nem számíthat ma Fischer, így ezen aligha fog múlni.

A Dortmund sikerét várom. 12 hazai bajnokijukból 8 alkalommal már vezettek félidőben, emellett teszem le a voksom ma is. Szerintem gólokból sem lesz hiány, minimum hármat várok belőle.

Ősszel az Union nyert Haberer duplájával, aki ma is a kezdőben kaphat helyet.

Tipp: 3-1

Borussia Dortmund - 1. FC Union Berlin: Félidő - Mérkőzés tipp