Addig-addig nézegettem itt a különböző top bajnokságok meccseit, esetleges lehetőségeit, hogy majdnem átsiklottam e találkozó felett. Elsőre tényleg nem mozgatott meg, aztán ránéztem, beugrott, hogy a ZTE kupameccset játszott, a Várda kapusgondokkal küzd, mondom magamban, ez GG.

A ZTE-nek talán jó eredmény született a Vidi-UTE ütközeten, hisz mindkét csapat szerzett pontot ugyan, de csak egyet. A ZTE egy esetleges győzelemmel igencsak jó fordulót zárhatna, és jó hetet, hisz a Felcsútot sikerült megkenni a MK elődöntőjében, és játszhat finálét a ZTE a másodosztályú Budafok ellen. Igen ám, de mit ér a kupagyőzelem, ha közben kiesik a csapat... Hát sokat ér, de én biztos vagyok benne, hogy a ZTE-nél ha választani kéne, hogy Kupa-győzelem vagy bennmaradás, akkor utóbbit választaná. A jó hír, hogy egyelőre nem kell választani, hisz mindkettő jöhet.

Egy ilyen siker, mint a Puskás elleni további rejtett energiákat szabadíthat fel. Pl. ott volt tegnap az Osasuna, fásultan kezdett, aztán amikor az ember azt hinné, hogy full elfogytak, olyan hajrát vágtak ki, hogy ihaj. 0-2-ről csöppnyi kellett volna a 3-2-höz.

A ZTE amúgy nem játszik olyan őrülten jó focit, de egy gól bármikor, bármelyik csapat ellen van benne. A Kisvárda ellen főleg benne lehet. Egyrészt magyar szinten ez távolság, másrészt, ami meg inkább szakmai indok, Kisvárdán kapusgondok vannak. Én nem tudom, Dombó nem volt ter Stegen, de nálam még mindig jobb volt, mint akik itt vannak. A Várda jó pár pontot bukott a kapusok miatt, ez pedig fájhat a végén. A ZTE-nél Ikoba, Meshack és Tajti képes villanni, de lehet, csak a pillanatot kell megvárni, amikor a Várda aktuális hálóőre bakizik egyet. A Várdának meg illene kihasználni, hogy a ZTE a Pukás ellen alaposan lefárasztotta magát. Révész az előző forduló előtt nyilatkozta, hogy újra látta a tüzet a játékosok szemében, és bár a bennmaradáshoz jó lenne a remi is, Várdán a cél az Európai porond. Ahhoz viszont gólokat kell lőni, kockáztatni. Én úgy érzem, a Várda kihasználja, hogy a ZTE fáradtabb, és talán tompább is lesz, viszont ez a Várda képtelen meccset nullára lehozni, hol egy tizi, hol egy piros lap, hol egy kapusbaki, valami porszem mindig kerül a gépezetbe. Most is fog.

Zalaegerszegi TE - Kisvarda: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp