Már a francia bajnokságban is a hajrához érkeztünk, a 30. fordulóban egy kiváló formában levő Reims csap össze a Brest gárdájával.

Mindenki ódákat zeng a hazaiak mesteréről, bizonyára már sokakhoz eljutott a hír, hogy a Reimst egy 30 éves csodaedző irányítja, a Football Manageren edződött belga Will Stillel hatalmasat megy a csapat. Ugyan a szezon első felében a döntetlenekre ment rá inkább a mester, azonban a pontvadászat második felében mert nagyobbat is álmodni Still, és a találkozók megnyerésére váltott. Ugyan az otthonuktól távol még mindig a biztonságibb játékot preferálják, főleg a nevesebb csapatok ellen, Reimsben azonban egyértelműen a meccsek győzelemmel való abszolválása a cél. Vélhetően a Brest ellen is a szokásos 4-2-3-1-es offenzív felállással operálnak majd, Baloguntól pedig gólt, gólokat várhatunk, ugyanis ha harcban akar maradni a gólkirályi címért, akkor be kell találnia, mert Mbappé és David is 2 találatra van már tőle, de minden esély megvan arra, hogy növelni fogja a szerzett góljai számát ami jelenleg egyébként 17. A hajrára fordulva egyértelműen kijelenthető, hogy megérett az európai szereplésre Will alakulata. Az ehhez hasonló meccseket be kell húzniuk, ha ott akarnak lenni az európai porondon. Egyetlen hiányzójuk Lopy lesz, aki egy Afrika Kupás szereplésen sérült meg.

A Brest nem igazán tud tényező lenni a francia bajnokságban, felmutatni győzelmet jobb csapat ellen képtelenek, egy-egy kósza döntetlent azért elértek már, többek között a Lyon és a Lille ellen. Inkább a vereségek dominálnak, a Montpellier ellen belefutottak egy igazán megalázó 7-0-ba. Zsinórban háromszor leikszeltek a Reims-szel, ez a sorozat ma valószínűleg nem fog folytatódni. Herelle és a szebb napokat is megélt Rémy fog hiányozni tőlük.

Könnyed Reims sikert várok, a Bresttől az is nagy teljesítmény lenne, ha be tudnának találni.

Tipp: 2-0.

Reims - Brest: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp