A mai napon rendezik a lányoknak a bogotai torna döntőt. A két résztvevő Peyton Stearns és Tatjana Maria lesz. Az időjárás egyértelműen a németnek kedvez ez a tegnapi napon is bebizonyosodott. Az előrejelzés szerint hasonló időre van kilátás,mint szombaton. Ami azt jelenti,hogy Maria számára megnyílik az út a címvédésre. A pálya lassú lesz az állandó esőtől és a hideg miatt a labdák is csak vánszorognak majd.

Tegnap leírtam a németet,de kitűnő taktikai érzékkel játszott a brit ellen. Rengeteget nyeste a labdát és ezen a pályán úgy tűnt Tatjana akár a végtelenségig képes játszani ezt. Jones tudott támadni és pontokat vagy épp gameket nyerni a némettől,de ezt nem volt képes állandósítani. Időszakos fellángolás volt csupán. A hálónál remekül mozog és olvassa a játékot a német. Nem véletlen az a wimbledoni menetelés.

Nagy tenyeresei vannak Peytonnak,de a hálónál nem nevezhető virtuóznak és finom fogalmaztam. A negyeddöntőben Zidanseknek is számtalan lehetősége volt az adogatás elvételére amelyekkel elég rossz százalékban élt. A szlovén ott hibázott nagyot,hogy nem variálta a játékot. Persze nem is biztos,hogy képes rá. Az első szettet eleve nyernie kellett volna Zidanseknek,mert rengeteg buta hibát vétett az amerikai,de nem élt az eséllyel.

A tenyerese az egyetlen fegyvere Stearnsnek és azzal,hogy így alakul az időjárás az utolsó méregfogát is kihúzza közvetve a német. 21 éves mindössze az amerikai és életében nem játszott még hasonló szinten,másrészt az állandó nyeséseket kétlem,hogy türelmesen kivárná és persze ezt folyamatosan a tökéletes pillanatra várva. Pedig ezen a pályán erre kell készülnie,de technikailag és taktikailag garantáltan alulmarad Mariához képest. Ilyen szorzón vétek otthagynia Tatjána címvédését.

Stearns, Peyton - Maria, Tatjana: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp