A mai napon, és egyébként holnap is rengeteg válogatott lép pályára szerte a világon, felkészülési meccsek, mini tornák keretében ütköznek a lányok. Északi szomszédunk, Szlovákia egy elég kellemetlen ellenfelet választott magának, hisz a finnek elég kellemetlen stílusba fociznak, az északi stílusjegyek felfedezhetőek a játékukban, de fizikálisan talán sokkal inkább mennek többször a durvaság irányába. Ez a finn csapat kegyetlenül masszív, ilyen Szlovákia szintű csapatok általában tehetetlenek.

Szlovákia eleve nem acélos, női fronton a válogatott meccsek óta gólképtelen. Pár napja már találkozott a két együttes, nagyon kevés igazi helyzet volt, a finnek begyűrtek egy dugót, amivel 1-0-ra nyertek.

Szlovákia 6 meccs óta gólképtelen, minden meccsen ki is kapott. Tény, hogy volt ezek között olyan meccs, mint a Belgák elleni, ahol esélyük nem volt, de pl. az nekem sokat mondó, hogy a focit csak ugató marokkói lányok ellen is sikerült belenézni egy 3-0-ás pofonba.

A finnek fizikálisan a szlovákok fölé nőnek, pontrúgások rendre veszélyesek lesznek a szlovák kapu előtt. Eleve én úgy érzem, a covid sem tett jót a szlovák focinak sem. Ugye az utánpótlás azon része nem volt versenyeztetve, szinte két év kimaradt. Északon meg a covidot azért másképp kezelték, hamarabb nyitottak, vagy nem is zártak.

Finnország lányai, már akik válogatott szinten gurigáznak, leginkább a sokkal acélosabb svéd bajnokságban edződnek, de Angliában, az USA-ban is játszanak többen. A szlovákoknál mondjuk Hmírovát lehet említeni, de ő picike, a fizikális finn védők mellett levegőt sem nagyon fog kapni, nemhogy labdával ügyeskedni. Szerintem hasonlóan brusztos meccs lesz, mint a pár nappal korábbi, a finnek bebírkóznak egy-két gólt, hátul pedig lehúzzák a rolót.

Szlovákia (n) - Finnország (n): Teljes játékidő - Mérkőzés tipp