Megmondom őszintén elég régen voltam már ennyire rangos sporteseményen, mint amilyen az Ukrajna - Észak-Macedónia női kézilabda VB-selejtező lesz, de mivel a körülmények úgy hozták, hogy házhoz hozták nekem a cirkuszt, akkor sportszerető emberként természetesen ott leszek a találkozón. Ennek apropóján, hogy kis izgalmat is vigyek a magam részére a Kisvárdán rendezendő találkozóba, kerestem rá egy olyan tippet ami jó eséllyel nyerő lehet. Azt nem mondanám, hogy elsőre rátaláltam az 50 gól alatti opcióra a lehetőségek között, de ez a lehetőség tűnik számomra leginkább játszhatónak.

Elég kevés információt sikerült begyűjtenem a csapatokról, mert egyik válogatott sem tartozik Európa élcsapatai közé, ezért leginkább az "odavágó" találkozón történtekre hagyatkoztam. A Szkopjéban játszott mérkőzés, amint azt 22:24-es végeredmény is mutatja, nem a támadójáték diadala volt. Az akkori vendég ukránok végig a kezükben tartották a találkozót. Az első félidőben erős védekezéssel és komoly kapusteljesítménnyel hatgólos előnyre tettek szert észak-keleti szomszédaink. Ezt követte egy komoly második félidei észak-macedón feltámadás, benne egy 8:2-es rohammal, melynek eredményeként a 42. percben 16:16-ot mutatott az eredményjelző. Ezt a periódust lezárandó gyorsan lőttek három gólt zsinórban az ukránok, mely előny már ki is tartott számukra a mérkőzés végéig. Ebből az egészből én annyit szűrtem le, hogy mind a két csapat rengeteg hibával játszik, mely leginkább a szerzett gólok számánál csapódik le.

Egy másik, nem elhanyagolható szempont az 50 gól alatti opcióhoz az a tény, hogyha jól gondolom, akkor a mai találkozón az Észak-Macedón válogatott legjobbja, bizonyos Ristovska Sara a mai mérkőzésen eltiltás miatt nem játszhat. Az első találkozón 8 gólig jutó játékos piros lappal a kiállítás sorsára jutott és ez szerintem automatikus eltiltást von maga után. Hiába kerestem, erre bizonyosságot nem találtam, de szerintem így van.

Pár nap alatt ( az első találkozót április 08-án játszották ) egyik csapattól sem várok jelentős javulást, ezért úgy gondolom, hogy most is 50 lőtt gól alatt maradnak a felek a 60 perc után.

Ukrajna (n) - Észak-Macedónia (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp